HomeΚΡΗΤΗΕίχε απ’όλα ο 42χρονος – Χειροβομβίδα, όπλα και χασίς

Είχε απ’όλα ο 42χρονος – Χειροβομβίδα, όπλα και χασίς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας απλός έλεγχος της αστυνομίας στο αυτοκίνητο που οδηγούσε 42χρονος στο Ηράκλειο οδήγησε τελικά σε τέσσερις συλλήψεις για σωρεία αδικημάτων καθώς μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια χειροβομβίδα, περισσότερα από 35 γραμμάρια κάνναβης και περισσότερα από 80 γραμμάρια καπνού τα οποία δεν είχαν περάσει απο τελωνειακό έλεγχο.

Συγκεκριμένα σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 42χρονος και μέσα στο οποίο επέβαιναν τρεις γυναίκες ηλικίας 25, 23, και 22 ετών, απο αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου εντός του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ στην κατοχή της 23χρονης βρέθηκε μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης την οποία κατείχε από κοινού με την 25χρονη και την 22χρονη.

Στην συνέχεια οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν νέα έρευνα στο σπίτι του 42χρονου κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : μια χειροβομβίδα, μια αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε 27,5 γραμμάρια κάνναβης, ένα κυνηγετικό όπλο με φυσίγγια, ένα πολεμικό μαχαίρι σε θήκη με μήκος λάμας 14 εκ., δύο πτυσσόμενα μαχαίρια (τύπου στιλέτο) με μήκος λάμας 15 εκ έκαστο, ποσότητα καπνού, βάρους 84,6 γραμμάρια, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης,
μια ζυγαριά και 649 σπόροι κάνναβης

Επιπλέον, στο κλιμακοστάσιο διαπιστώθηκε ότι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, υπήρχε εξοπλισμός καλλιέργειας φυτών κάνναβης, με τη μέθοδο της υδροπονίας.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένας εγκατεστημένος λαμπτήρας, ένας ανακλαστήρας φωτός, μετρητής χρόνου, θερμοκρασίας και υγρασίας, λάμπες φθορίου με χρονοδιακόπτη, δύο αερόθερμα, τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ στην αυλή βρέθηκε και κατασχέθηκε φυτό κάνναβης.

Η συνολική ποσότητα κάνναβης που κατασχέθηκε είναι 37,5 γραμμάρια ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση