HomeΚΡΗΤΗΣτο Ηράκλειο ο αντιπρόεδρος του Ανθρωπιστικού Κόμματος της Χιλης

Στο Ηράκλειο ο αντιπρόεδρος του Ανθρωπιστικού Κόμματος της Χιλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αντιπρόεδρος του Ανθρωπιστικού Κόμματος της Χιλής Tomas Hirsch επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης όπου είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Ο Tomas Hirsch βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη δίνοντας σειρά ομιλιών-διαλέξεων μετά από πρόσκληση του διεθνούς οργανισμού «Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία».

Στην σημερινή συνάντηση ο κ. Hirsch πρότεινε η Κρήτη, με την συνεργασία της Αυτοδιοίκησης και τοπικών, διεθνών οργανισμών, να αποτελέσει «φάρο» της ανθρωπότητας για ένα κόσμο χωρίς πολέμους και βία, καθώς όπως ανέφερε, ο Μινωικός Πολιτισμός ήταν ο μοναδικός στον κόσμο όπου δεν βρέθηκαν όπλα, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου. Επίσης συζητήθηκε η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της στην Ελλάδα θέμα για το οποίο ο κ. Hirsch μετέφερε την αλληλεγγύη του Χιλιανού λαού στον Ελληνικό. Τέλος με αφορμή την φετινή 70η επέτειο από την ρίψη των πυρηνικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι τόσο ο διεθνής οργανισμός «Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία» όσο και οι τοπικές αρχές ζητούν την κατάργηση των πυρηνικών όπλων.

Ο Tomas Hirsch θεωρείται μία από τις σύγχρονες μορφές της ενεργής μη-βίας μέσα από τη συμμετοχή του στα κοινωνικά κινήματα από τις αρχές τις δεκαετίας του ’80 για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Χιλή. Στην σημερινή συνάντηση παρόντες ήταν επίσης:

-Ο γενικός γραμματέας της «Ευρωπαϊκής Ανθρωπιστικής» Αντόνιο Καρβάλο

-Το ιδρυτικό μέλος του διεθνή οργανισμού «Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία», διευθυντής του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων «Prezzensa» Τόνυ Ρόμπινσον

– Η εκπρόσωπος τύπου του Ανθρωπιστικού κόμματος της Χιλής Χουανίτα Γκαβάρο

-Το μέλος της τοπικής ομάδας «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» Κώστας Κώκλας

Διαφήμιση
Διαφήμιση