HomeΚΡΗΤΗΕπιτήδειοι “ξαλάφρωναν” λουόμενους από τα προσωπικά τους αντικείμενα

Επιτήδειοι “ξαλάφρωναν” λουόμενους από τα προσωπικά τους αντικείμενα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολόκληρη επιχείρηση είχαν στήσει ένας 26χρονος από την Αλγερία και ένας 27χρονος από την Τυνησία, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου και της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου.

Η δράση των δύο συλληφθέντων φαίνεται πως ξεκίνησε από παραλίες του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στο Ηράκλειο. Οι νεαροί αλλοδαποί, πήγαιναν στις παραλίες και εκμεταλλεύονταν την προσωρινή απουσία των λουομένων, αρπάζοντας διάφορα προσωπικά τους αντικείμενα, από τα αυτοκίνητά τους.

Χθες το μεσημέρι, οι δύο νεαροί εντοπίστηκαν από τις διωκτικές αρχές να κινούνται ύποπτα σε παραλία του Αγίου Νικολάου με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο . Άμεσα τέθηκαν υπό στενή παρακολούθηση και συνελήφθησαν τελικά χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο.

Σε έρευνα που έγινε από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφική μηχανή, tablet), κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα (ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες ικανότητας οδήγησης) και το χρηματικό ποσό των 1.360 ευρώ.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα σε υπαίθριο χώρο, τον οποίο οι δύο συλληφθέντες προφανώς χρησιμοποιούσαν ως κρυψώνα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σακίδια τα οποία περιείχαν είδη ρουχισμού, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δύο άνδρες από την 1η έως και τις 3 Αυγούστου είχαν διαπράξει 4 κλοπές σε οχήματα από χώρους στάθμευσης λουομένων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, αφαιρώντας ηλεκτρονικές συσκευές, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα, είδη ρουχισμού και χρήματα αδιευκρίνιστης, χρηματικής αξίας.

Μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση