HomeΚΡΗΤΗΔεκάδες κυβικά νερού, χύνονται στο δρόμο λόγω της … δοκιμαστικής λειτουργίας του αγωγού από το φράγμα Αποσελέμη

Δεκάδες κυβικά νερού, χύνονται στο δρόμο λόγω της … δοκιμαστικής λειτουργίας του αγωγού από το φράγμα Αποσελέμη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την υδροδότηση του Ηρακλείου από το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του φράγματος Αποσελέμη, που εντός του μηνός Αυγούστου αναμένεται να προσφέρει στο Ηράκλειο καθημερινά περί τα 10.000 κυβικά μέτρα. Την περίοδο αυτή, βρίσκονται σε εξέλιξη δοκιμαστικές λειτουργίες του αγωγού από τεχνικά συνεργεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης που έχει αναλάβει και την υλοποίηση του έργου.

Στο πλαίσιο αυτών των δοκιμαστικών λειτουργιών, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να “τρέχουν” μεγάλες ποσότητες νερού στο δρόμο σε σημεία του αστικού κορμού του Ηρακλείου από τα οποία διέρχεται ο αγωγός του Αποσελέμη.

agogos

Κάτι ανάλογο συνέβη και σήμερα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη και πιο συγκεκριμένα στο δρόμο προς το νέο Κοιμητήριο, όπως μπορείτε να δείτε στο φωτογραφικό υλικό αναγνώστη του cretapost. Άμεσα επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκο Φακουρέλλη, ο οποίος σε όλους τους τόνους κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται για βλάβη, για ζημιά ή για κάποια αμέλεια στον αγωγό του Αποσελέμη, αλλά για μέρος της διαδικασίας που σχετίζεται με τις δοκιμές του ΟΑΚ στον αγωγό. Εξάλλου, όπως είναι ευδιάκριτο και στις φωτογραφίες το αναγνώστη μας, στο σημείο, όπου πράγματι έχουν χυθεί στο δρόμο μεγάλες ποσότητες νερού, βρίσκονται μέλη τεχνικού συνεργείου.

Ακόμη, ο κ. Φακουρέλλης διευκρίνισε ότι για την ώρα, το έργο δεν έχει περάσει στη δικαιοδοσία της ΔΕΥΑΗ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο είναι συχνό, με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να αγανακτούν δικαίως θεωρώντας ότι χάνονται πολύτιμες ποσότητες νερού.

 

agogos3

Διαφήμιση
Διαφήμιση