HomeΚΡΗΤΗΣτο γυμναστήριο της Σητείας οι μετανάστες – Αποβιβάστηκαν όλοι από το φορτηγό πλοίο «Mara»

Στο γυμναστήριο της Σητείας οι μετανάστες – Αποβιβάστηκαν όλοι από το φορτηγό πλοίο «Mara»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση παρουσία κλιμακίου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, πείστηκαν τελικά οι 197 μετανάστες που έφτασαν στη Σητεία, να αποβιβαστούν από το φορτηγό πλοίο «Mara» που τους μετέφερε από τα ανοιχτά της Καρπάθου όπου και εντοπίστηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στο Γυμναστήριο της Σητείας όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά, ενώ για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης οι 7 έγκυες γυναίκες που βρίσκονται ανάμεσά τους.

Μεταξύ των μεταναστών, που είχαν προορισμό την Ιταλία, βρίσκεται μεγάλος αριθμός παιδιών, περίπου 80, ενώ το πρωί που το φορτηγό πλοίο έφτασε στη Σητεία υπήρξε αναστάτωση, καθώς οι μετανάστες αρνούνταν να αποβιβαστούν (δείτε εδώ).

Ωστόσο κρίθηκε επιβεβλημένη η παρουσία κλιμακίου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, τα μέλη του οποίου μετά από συνομιλίες με τους μετανάστες που διήρκεσαν περισσότερο από μία ώρα πείστηκαν τελικά αργά το απόγευμα να αποβιβαστούν από το πλοίο και να οδηγηθούν στο Γυμναστήριο όπου και θα παραμείνουν για λίγες ημέρες.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση