HomeΚΡΗΤΗΜία άγνωστη πτυχή στην υπόθεση της ληστείας του κοσμηματοπωλείου στη Χερσόνησο

Μία άγνωστη πτυχή στην υπόθεση της ληστείας του κοσμηματοπωλείου στη Χερσόνησο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Χερσόνησο που κατέληξε στην εξουδετέρωση των τριών επικίνδυνων κακοποιών με τα καλάσνικοφ μετά τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο που στεγάζεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Creta Maris», συγκαταλέγεται στις μεγάλες και αξιοσημείωτες επιτυχίες της τοπικής ΕΛΑΣ.

Εξάλλου, ο χρόνος αντίδρασης των ειδικών δυνάμεων και η αποτελεσματικότητα των κινήσεων τους ήταν καθοριστικής σημασίας στο να συλληφθούν οι τρεις ληστές, χωρίς να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες, αφού η καταδίωξη και η ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε, όπως είναι γνωστό, σε ένα χώρο γεμάτο κόσμο.

247777Το φως της δημοσιότητας στράφηκε στα όσα συνέβησαν στους εξωτερικούς χώρους της ξενοδοχειακής μονάδας, ωστόσο καθοριστικής σημασίας ήταν και κάποια γεγονότα που συνέβησαν στη διάρκεια της ληστείας και συνέβαλαν στον αποπροσανατολισμό και τη σύγχυση των τριών δραστών.

Μία άγνωστη πτυχή της υπόθεσης παρουσιάζει σήμερα το cretapost. Η εγκατάσταση μίας πρωτοποριακής συσκευής «παραγωγής ομίχλης» στον ευρύτερο χώρο του κοσμηματοπωλείου, ενώ ταυτόχρονα συνέβαλε και η ψυχραιμία ενός εκ των υπαλλήλων, που κατόρθωσε να ενεργοποιήσει τη συσκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες , κατά τη διάρκεια της ληστείας, κι ενώ οι τρεις κακοποιοί με προτεταμένα τα καλάσνικοφ απειλούσαν το προσωπικό του κοσμηματοπωλείου , ένας από τους υπαλλήλους βρήκε το σθένος να πατήσει το κουμπί ενεργοποίησης της συσκευής «παραγωγής ομίχλης» με αποτέλεσμα οι τρεις ληστές να αιφνιδιαστούν.

247807Aφού ο χώρος γέμισε πυκνούς καπνούς που εμπόδιζαν την ορατότητα και αποπροσανατόλισαν τους ληστές οι οποίοι έσπευσαν να βγουν από τον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου για να «πέσουν» στα χέρια των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ που στο μεταξύ είχαν καταφθάσει φροντίζοντας να αποκλείσουν το χώρο εντός και εκτός της μονάδας.

Η συγκεκριμένη συσκευή που τέθηκε τόσο αποτελεσματικά σε λειτουργία, είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας που μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε χώρο και να τεθεί σε λειτουργία είτε με το πάτημα ενός κουμπιού – όπως έγινε στην περίπτωση του Creta Maris – είτε και αυτόματα με εντολή του συνδεδεμένου συναγερμού ή των ανιχνευτών κίνησης.

Αφού η συσκευή ενεργοποιηθεί μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα παράγεται μία πυκνή ομίχλη που τυλίγει σε ένα σύννεφο τον εισβολέα προκαλώντας μηδαμινή ορατότητα, έντονο αίσθημα αποπροσανατολισμού και κυρίως την προδιάθεση να εγκαταλείψει άμεσα το χώρο στον οποίο βρίσκεται.

Παρακολουθώντας το βίντεο, μπορείτε να έχετε μία εικόνα για το πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη συσκευή και τί περίπου έγινε τη στιγμή της ληστείας στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση