HomeΚΡΗΤΗTalos: «Θέλετε να μας κλείσετε; Τότε αποζημιώστε μας»

Talos: «Θέλετε να μας κλείσετε; Τότε αποζημιώστε μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίτημα ανάκλησης της έκθεσης αυτοψίας – σφράγισης των πολυσινεμά Talos κατέθεσε η ιδιοκτήτρια εταιρία «Δομική Ακινήτων Α.Ε.» στο δήμο Ηρακλείου.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι – έστω και έμμεσα – ο δήμος Ηρακλείου, σε περίπτωση λουκέτου του Talos, θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους εκατομμυρίων.

Την ίδια ώρα, στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ο ισχυρισμός ότι η οικοδομική άδεια που διαθέτει το εμπορικό κέντρο είναι νόμιμη και δεν έχει αμφισβητηθεί από οποιαδήποτε δικαστική Αρχή και βάσει αυτής η εταιρεία προχώρησε στην επένδυση εκατομμυρίων ευρώ.

Η ανακοίνωση

Η εταιρεία ΔΟΜΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. ιδιοκτήτρια του Εμπορικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου “TALOS PLAZA”, ανακοινώνει ότι κατετέθη από μέρους της προς τον Δήμο Ηρακλείου το αίτημα ανάκλησης της Έκθεσης Αυτοψίας – Σφράγισης που είχε εκδώσει η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, από τον Οκτώβριο του 2014. Το αίτημα αυτό ανάκλησης, στηρίζεται στην εφαρμογή των ισχυόντων νόμων και εγκυκλίων και έρχεται σαν συνέπεια αφενός της απόφασης του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) του Ηρακλείου και αφετέρου των διαδικασιών υπαγωγής του “TALOS PLAZA”, στις διατάξεις του Ν.4178/2013.

Με την αποδοχή του αιτήματός μας αυτού, από μέρους του Δήμου Ηρακλείου, αφού η αποδοχή του στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων, κλείνει ένας τεράστιος κύκλος αμφισβητήσεων, απειλών, εκβιαστικών μεθόδων και κατασυκοφαντήσεων που χρησιμοποίησε η αντίδικος πλευρά, με σκοπό το κλείσιμο των πολυκινηματογράφων του “TALOS PLAZA”.

Το “TALOS PLAZA” που στεγάζει σήμερα περί τις 30 επιχειρήσεις, που απασχολεί πλέον των 700 εργαζομένων, και που αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων της συνιδιοκτήτριας Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ), λειτούργησε και λειτουργεί με ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, κάτι το οποίο από κανέναν και σε κανένα δικαστήριο δεν αμφισβητήθηκε. Παρά ταύτα η αντίδικος πλευρά χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε καταγγείλει, προσπάθησε να “παγιδεύσει” την Δημόσια Διοίκηση, θέλοντας να επιβάλλει τις απόψεις της, κατά παράβαση  κάθε κανόνα νομιμότητας και δικαίου.

Ο Δήμος Ηρακλείου, στα χέρια του οποίου πλέον βρίσκεται η λύση του προβλήματος, οφείλει να σταθεί προ των ευθυνών του και να κάνει αποδεκτό το αίτημά μας. Οφείλει να πάρει υπόψη του, ότι ο ίδιος ο Δήμος εξέδωσε τις νόμιμες άδειες του “ΤALOS PLAZA”, κατ’ εφαρμογή διατάξεων και εγκυκλίων, με βάση τις οποίες εξέδιδε και εκδίδει άδειες από το 1991 μέχρι σήμερα. Την νομιμότητα των ενεργειών αυτών του Δήμου, εμπιστευτήκαμε ως εταιρεία και επενδύσαμε δεκάδες εκατομμυρίων, για να φτιάξουμε το “TALOS PLAZA”, που όλοι σήμερα βλέπουν και αναγνωρίζουν, ως μία από τις πιο μεγάλες, σοβαρές και υγιείς επενδύσεις στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου, με βάση τα πιο πάνω, θα πρέπει να αναλογισθεί τις συνέπειες που θα υπάρξουν για την πόλη, αν υποκύψει στις μεθοδεύσεις κλεισίματος των πολυκινηματογράφων, όταν τόσοι εργαζόμενοι θα βρεθούν από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο, όταν και το σημαντικότερο, θα αμφισβητηθούν όλες οι οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από τις Υπηρεσίες του, βάσει των σχετικών εγκυκλίων, από το 1991 μέχρι σήμερα και όταν, σαν συνέπεια αυτών, ο Δήμος και οι πολίτες θα εμπλακούν σε ατέρμονες και οδυνηρές διαδικασίες αποζημιώσεων, με ότι αυτές συνεπάγονται.

Συνοψίζοντας δηλώνουμε ότι κάθε απόφαση του Δήμου που δεν θα έχει σαν αποτέλεσμα την συνέχιση της λειτουργίας των πολυκινηματογράφων του “TALOS PLAZA”, θα είναι κατά παράβαση της εφαρμογής των νόμων και ειδικότερα των διατάξεων του Ν.4178/2013 και των  αντίστοιχων εγκυκλίων, διατάξεις που και η αντίδικος πλευρά, αθορύβως και με κάθε τρόπο χρησιμοποιεί, για να προστατέψει και τα δικά της ακίνητα (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ και ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ) απ’ την πληθώρα των παρανομιών και παραβιάσεων που αυτά παρουσιάζουν !!….CACHE_620X620_1_1241219CACHE_620X620_1_1241220

Διαφήμιση
Διαφήμιση