HomeΚΡΗΤΗΕίχαν βάλει στο… μάτι την σύνταξη του ηλικιωμένου

Είχαν βάλει στο… μάτι την σύνταξη του ηλικιωμένου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την σύνταξη ενός ηλικιωμένου στο Ηράκλειο είχαν βάλει στο… μάτι τέσσερις νεαροί άνδρες που έστησαν ολόκληρο κόλπο για να την κλέψουν.

Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί όταν ένας 19χρονος Έλληνας κι ένας 19χρονος Βούλγαρος πήγαν στο σπίτι του 78χρονου με το πρόσχημα ότι ψάχνουν δουλειά.

Ο 78χρονος τους έβαλε μέσα στο σπίτι του, συζήτησε μαζί τους ξεκαθαρίζοντάς τους όμως ότι δεν είχε κάποια εργασία για εκείνους.

Την ώρα που γινόταν η συζήτηση, οι δύο νεαροί άνδρες – χωρίς να γίνουν αντιληπτοί – έκλεψαν 300 ευρώ αλλά και τα κλειδιά του σπιτιού κι έφυγαν ανενόχλητοι.

Το ίδιο βράδυ, οι δύο νεαροί άνδρες μαζί με την παρέα τους (έναν 20χρονο κι έναν 21χρονο Έλληνα) επέστρεψαν στο σπίτι του ηλικιωμένου με σκοπό να κλέψουν περισσότερα χρήματα.

Ο 21χρονος Έλληνας κι ο 19χρονος Βούλγαρος κρατούσαν τσίλιες στο δρόμο ενώ οι δύο έτεροι νεαροί άνοιξαν το σπίτι του 78χρονου με τα κλειδιά που είχαν κλέψει το πρωί.

Όταν μπήκαν στο σπίτι βρήκαν 130 ευρώ τα οποία και έβαλαν στην… τσέπη κι επιχείρησαν να φύγουν, τότε όμως τους αντιλήφθηκε ο 78χρονος και κάλεσε την αστυνομία η οποία και τους συνέλαβε.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση