HomeΚΡΗΤΗΑναβιώνει σήμερα το φονικό στο Ροτάσι, που είχε ως θύμα έναν 17χρονο

Αναβιώνει σήμερα το φονικό στο Ροτάσι, που είχε ως θύμα έναν 17χρονο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο δικαστήριο θα αναβιώσει σήμερα η τραγική υπόθεση της δολοφονίας ενός 17χρονου απο έναν συνομήλικο του, η οποία έγινε το Σεπτέμβριο του 2012 σε αγροτική περιοχή στο Ροτάσι του Δήμου Αρχανών Αστερουσιών. Στη θέση των κατηγορούμενων θα καθίσουν οι ενήλικες που συμμετείχαν στην άγρια συμπλοκή και απο τις δύο οικογένειες.

Συγκεκριμένα ο 45χρονος πατέρας του δράστη, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της συμπλοκής, ο 22χρονος αδερφός του κατηγορείται για συμπλοκή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού καθώς και ο 23χρονος γαμπρός του που διώκεται για συμπλοκή. Από την οικογένεια του θύματος κατηγορούμενος είναι ο 40χρονος θείος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς είχε τραυματίσει με όπλο τον αδερφό του δράστη.

Να υπενθυμίσουμε ότι αφορμή για την τραγωδία ήταν η διαμάχη που είχαν οι δύο οικογένειες για τα βοσκοτόπια ενώ το περιστατικό σημειώθηκε όταν συναντήθηκαν δίπλα στις στάνες τους. Στην συμπλοκή συμμετείχαν συνολικά 7 άτομα, ενώ ο 17χρονος έχασε την ζωή του απο μαχαιριά που δέχτηκε απο συνομήλικο του.

Στο νοσοκομείο είχαν οδηγηθεί επίσης ο θείος του θύματος, ένας ακόμα ξάδερφος του αλλά και ο αδερφός του δράστη.

 

Τον περασμένο Δεκέμβριο το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Ηρακλείου έκρινε ένοχο τον 17χρονο δράστη ο οποίος είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε 13 χρόνια εγκλεισμού στο Αναμορφωτήριο του Βόλου. Είχε μειώσει την ποινή του για ένα χρόνο ενώ είχε διατηρήσει την απαγόρευση της επιστροφής του στο χωριό μέχρι τα 21 του χρόνια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση