HomeΚΡΗΤΗΜπαράζ συλλήψεων για πλαστά διαβατήρια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Μπαράζ συλλήψεων για πλαστά διαβατήρια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προσπάθησαν ομαδικά να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και να ταξιδέψουν σε δύο διαφορετικές  ομάδες για το Μιλάνο της Ιταλίας και για τη Γερμανία, συνολικά 9 μετανάστες, από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Ωστόσο, το ταξίδι που προγραμμάτιζαν επρόκειτο να γίνει με πλαστά διαβατήρια, τα οποία εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια του ελέγχου των διαβατηρίων, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι εννέα.

Οι δύο πτήσεις για την Ιταλία και τη Γερμανία, αντίστοιχα, ήταν προγραμματισμένες για χθες το απόγευμα. Έτσι, 5 άνδρες και τέσσερις γυναίκες, από τη Συρία και το Αφγανιστάν, ηλικίας από 20 έως και 43 χρόνων, προσπάθησαν να επιδείξουν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που εμφανίζονταν να έχουν εκδοθεί από τις αρχές της Δανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της χώρας μας. Ως προορισμό το Μιλάνο θα είχαν τρεις άνδρες και δύο γυναίκες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, ενώ για τη Γερμανία επιδίωκαν να φύγουν τρεις νεαρές Αφγανές, 20 και 21 ετών μαζί με έναν 43 χρονο Σύρο.

Και οι 9 συνελήφθησαν ενώ τα πλαστά διαβατήρια κατασχέθηκαν. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για πλαστογραφία οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση