HomeΚΡΗΤΗΣτο τραπέζι του διαλόγου τα οικονομικά προβλήματα των αγροτών

Στο τραπέζι του διαλόγου τα οικονομικά προβλήματα των αγροτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σύνολο των ζητημάτων, οικονομικής φύσεως κυρίως που «καίνε» τους αγρότες βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που έγινε μεταξύ της διοίκησης της ΟΑΣΝΗ και των βουλευτών του νομού Ηρακλείου.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών του νομού, επισήμαναν στους βουλευτές ότι θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση σε θέματα όπως η φορολόγηση των αγροτών, αφού οι σχετικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί, οι επιπτώσεις της νέας ΚΑΠ αλλά και το ζήτημα της νομιμοποίησης των βοσκοτόπων.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης υπογράμμισε ότι όλα αυτά τα θέματα απασχολούν ιδιαίτερα τον αγροτικό κόσμο, και επανέλαβε το πάγιο αίτημα για την ύπαρξη μεταβατικού έτους προσαρμογής κυρίως όσον αφορά την αγροτική φορολογία.

Παράλληλα, τον αγροτικό κόσμο απασχολεί ιδιαίτερα έντονα το θέμα της νέας ΚΑΠ, καθώς εκτιμάται πως όταν θα εφαρμοστεί θα επιφέρει αναπόφευκτα και «σφαγή» των επιδοτήσεων, όπως λένε χαρακτηριστικά οι αγρότες.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές του Ηρακλείου που συμμετείχαν στη συνάντηση εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν τα αιτήματα των αγροτών. Ωστόσο, επειδή ήταν πολλές οι απουσίες βουλευτών λόγω των κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων τους, οι εκπρόσωποι των αγροτών ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές διάστημα, καθώς επιδιώκουν τη δημιουργία ενιαίου μετώπου στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση