HomeΚΡΗΤΗΘυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 8 μποφόρ, σαρώνουν το Ηράκλειο – Σε επιφυλακή οι αρχές

Θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 8 μποφόρ, σαρώνουν το Ηράκλειο – Σε επιφυλακή οι αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν εδώ και λίγες ώρες το Ηράκλειο, γεγονός που θέτει σε επιφυλακή το μηχανισμό των τοπικών αρχών. Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική, η οποία μέχρι στιγμής έχει επέμβει μόνο σε μία περίπτωση. Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα, εκλήθη για την απομάκρυνση κλαδιών ενός μεγάλου ευκάλυπτου που έγυρε απέναντι από την κεντρική είσοδο του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Αυτήν την ώρα δεν καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα στο λιμάνι του Ηρακλείου, ωστόσο, εάν οι καιρικές συνθήκες συνεχιστούν και η ένταση των ανέμων δεν εκτονωθεί, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αργότερα το απόγευμα απαγόρευση του απόπλου.

Οι δυνατές ριπές του ανέμου παρασέρνουν ακόμη και μεγάλα αντικείμενα, γι’ αυτό όσοι κινούνται στο δρόμο, είτε με τα οχήματά τους, είτε ακόμη και πεζοί θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή.

Προβλήματα έχει προκαλέσει ο δυνατός άνεμος και στη λαϊκή αγορά της Πέμπτης, στο οικόπεδο Λυδάκη στις Πατέλες, όπου σύμφωνα με αναγνώστη του cretapost, οι έμποροι προσπαθούν ν συγκρατήσουν τις τέντες και τα προϊόντά τους στις θέσεις τους.

laiki aeras

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην Κρήτη σήμερα επικρατούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, ενώ από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα αναμένεται να ενισχυθούν.

Οι άνεμοι ανατολικοί- νοτιοανατολικοί θυελλώδεις, εντάσεως έως και 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία φθάνει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση