HomeΚΡΗΤΗΣε 7 μήνες είχε κάνει 21 κλοπές σε σπίτια και καταστήματα με λεία 40.000 ευρώ

Σε 7 μήνες είχε κάνει 21 κλοπές σε σπίτια και καταστήματα με λεία 40.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Επαγγελματίας» του είδους ήταν ένας 31χρονος που τους τελευταίους 7 μήνες είχε γίνει ο «φόβος και ο τρόμος» σε Ηράκλειο και Χερσόνησο, αφού «χτυπούσε» σπίτια και καταστήματα κατορθώνοντας μέσα σε 7 μήνες να κάνει 21 κλοπές και διαρρήξεις, με λεία που ξεπερνά τα 40.000 ευρώ.

Όπως αποδείχθηκε ωστόσο ο 31χρονος βρίσκεται ήδη στη φυλακή, αφού με τον ίδιο τρόπο δρούσε σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία ενώ κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου καθώς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ηρακλείου, εξιχνιάστηκαν συνολικά 21 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων από σπίτια και καταστήματα που έγινε στο Ηράκλειο και τη Χερσόνησο από τον Ιούνιο του 2014 έως και τον Ιανουάριο του 2015.

Ο 31χρονος μέσα στους 7 αυτούς μήνες είχε «χτυπήσει 14 σπίτια και 7 επιχειρήσεις, ενώ έκανε και μία απόπειρα κλοπής σε επιχείρηση στο Ηράκλειο. Κατά τις εφόδους του ο 31χρονος άρπαζε κοσμήματα, εργαλεία, όπως ηλεκτρονικό τρυπάνι, συσκευή ηλεκτροκόλλησης, τριβείο κ.ά, καθώς και φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, διάφορα άλλα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα, συνολικά αξίας άνω των 40.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, ο 31χρονος ημεδαπός βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, για συμμετοχή σε παρόμοιες υποθέσεις σε περιοχή του Νομού Αττικής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση