HomeΚΡΗΤΗΑπαντήσεις Μιχελογιαννάκη για την ονομαστική και την Πρόεδρο της Βουλής

Απαντήσεις Μιχελογιαννάκη για την ονομαστική και την Πρόεδρο της Βουλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τόσο για την ονομαστική ψηφοφορία, όσο και για την Πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρθηκε πριν από λίγο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Αναφορικά με την ονομαστική ψηφοφορία ο βουλευτής τόνισε. «Είναι αλήθεια ή όχι, ότι ο Πρωθυπουργός Τσίπρας μέσα από την ομιλία του στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ,  είχε ζητήσει, κατ’ ουσία, την ονομαστική ψηφοφορία, μόνο και μόνο, για να αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο ;

Είναι αλήθεια ή όχι, ότι με την χθεσινή του ομιλία ο Πρωθυπουργός  στην ουσία έδειξε ότι αποζητούσε το ίδιο ;

Με τους Θεσμούς να μας ζητούν και να μας λένε ότι α) η μόνη χρηματοδότηση σας είναι από τα 7 δις, β) χρειαζόσαστε αναγκαστικά την 5η αξιολόγηση, γ) για να πάρετε χρήματα από την ΕΚΤ, πρέπει να γυρίσετε στα μνημόνια, δ) τα κέρδη από τα ομόλογα είναι δόση, ε) δεν μπορείτε να έχετε πρωτογενή ελλείμματα, στ)  θα κάνετε τις μεταρρυθμίσεις που εμείς θέλουμε, ζ) μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε μονομερής ενέργειες, η) θα κάνετε τις αποκρατικοποιήσεις που εμείς θέλουμε, απαιτούνταν  ή όχι η ονομαστική ψηφοφορία ;

Από όλα τα παραπάνω, αποδεικνύεται ότι  χάσαμε την ιστορική ευκαιρία να πιεστεί, τόσο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όσο και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μας.»

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής απάντησε «Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι η Πρόεδρος της Βουλής που δεν ανέχεται τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τα νομοσχέδια σε ένα άρθρο, τα περίεργα κατεπείγοντα και την φίμωση του λόγου των βουλευτών. Η πολιτική της να προεδρεύει ¨by the book¨ είναι πολλή σωστή, όπως πολύ σωστά  ερμήνευσε και την παράγραφο 1 του άρθρου 72 του κανονισμού της  Βουλής, σύμφωνα με την οποία μπορούσε να κάνει ονομαστική ψηφοφορία, χωρίς την ύπαρξη του απαιτούμενου αριθμού, δηλαδή των 15. Δυστυχώς όμως, δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία , πραγματοποιήθηκε  ψηφοφορία με ανάταση των χεριών,  χάθηκε λοιπόν η ιστορική ευκαιρία, για ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη το οποίο  είχε ανάγκη ο   Πρωθυπουργός μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση