HomeΚΡΗΤΗΣτη φυλακή για τον θάνατο του ντελιβερά

Στη φυλακή για τον θάνατο του ντελιβερά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

7 χρόνια μετά από τον τραγικό θάνατο του διανομέα φαγητού Νίκου Πετράκη – μετά από παράσυρση και εγκατάλειψη στον δρόμο – ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του ντελιβερά οδηγήθηκε στην φυλακή.

Σήμερα η υπόθεση – που είχε συγκλονίσει όλο το Ηράκλειο – αναβίωσε στις αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης (δείτε εδώ) με τον 28χρονο σήμερα οδηγό του αγροτικού να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το δικαστήριο αποφάσισε – όπως και πρωτόδικα – την ενοχή του 28χρονου για την διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας, συνέπεια της οποίας επήλθε ο θάνατος, και τον καταδίκασε σε 9 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Το 2008 ο 28χρονος οδηγός είχε αρνηθεί ότι εκείνος οδηγούσε το αυτοκίνητο κι ότι ο οδηγός ήταν ο πατέρας του. Μάλιστα, ο πατέρας του είχε συμφωνήσει με αυτό στο δικαστήριο.

Σήμερα, ο 28χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος και είπε την αλήθεια, ότι εκείνος ήταν ο οδηγός.

Ο πατέρας του 28χρονου κρίθηκε ένοχος για ψευδορκία και καταδικάστηκε σε ένα έτος ποινής κάθειρξης με αναστολή.

Το χρονικό

Το μοιραίο βράδυ, ο οδηγός του αγροτικού, το οποίο να σημειωθεί ανήκε στον πατέρα του και ο ίδιος δεν διέθετε άδεια ικανότητα οδηγού, κινούνταν στην παραλιακά λεωφόρο του Ηρακλείου κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Όταν έγινε αντιληπτός από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, κατεβλήθη προσπάθεια για να τον ακινητοποιήσουν, στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου με τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως. Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έστριψε στη λεωφόρο Καζαντίδη παραβιάζοντας το σηματοδότη. Το αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστεί με το δίκυκλο που οδηγούσε ο άτυχος διανομέας, τραυματίζοντας τον πολύ σοβαρά. Ο οδηγός εγκατέλειψε το θύμα του και έσπευσε να εξαφανιστεί, ενώ ο Νίκος Πετράκης μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του εφημερεύοντος νοσοκομείου, όπου και εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα, υποκύπτοντας στα τραύματά του.

Ο 28χρονος κατηγορούμενος, με δεδομένο ότι η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου είχε αναστέλλουσα δύναμη δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση