HomeΚΡΗΤΗΕπιστρέφουν στην πατρίδα τους οι μαθητές που δηλητηριάστηκαν

Επιστρέφουν στην πατρίδα τους οι μαθητές που δηλητηριάστηκαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαίρουν άκρας υγείας οι 22 μαθητές που δηλητηριάστηκαν ομαδικά και πέρασαν μία ολόκληρη ημέρα στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της πολυήμερης εκδρομής τους στην Κρήτη.

Οι μαθητές χθες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και σήμερα το βράδυ αναχωρούν με το πλοίο της γραμμής για το Αμύνταιο Φλώρινας όπου και διαμένουν.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost (δείτε εδώ), οι 59 μαθητές που έμεναν σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου είχαν φύγει προχθές το πρωί για το Ρέθυμνο και κατά την επιστροφή τους παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρα του οποίου έσπευσαν στο κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου όπου διέμεναν οι μαθητές. Εκεί ξεκίνησε η διαλογή από τους γιατρούς και σταδιακά μεταφέρθηκαν οι 22 μαθητές στο Βενιζέλειο το οποίο και εφημέρευε.

Για το συμβάν ενημερώθηκε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Νίκος Χαριτάκης ο οποίος έσπευσε στο νοσοκομείο για να διευθετήσει την κατάσταση.

Το θέμα αυτό απασχόλησε και το υπουργείο Υγείας με τον υπουργό κ. Κουρουπλή να επικοινωνεί με την διοίκηση του νοσοκομείου για να μάθει τι είχε συμβεί.

Έρευνες για την τροφική δηλητηρίαση

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες που έχουν ξεκινήσει από τις υγειονομικές αρχές της δυτικής Κρήτης προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της τροφικής δηλητηρίασης των παιδιών.

Μάλιστα, ειδικά κλιμάκια από την Περιφέρεια διενέργησαν ελέγχους σε όλα τα τρόφιμα που υπήρχαν στους χώρους εστίασης που επισκέφτηκαν οι μαθητές από το Αμύνταιο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση