HomeΚΡΗΤΗΈνα βιβλίο για τη Σίβα Ηρακλείου

Ένα βιβλίο για τη Σίβα Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα εκπληκτικά μνημεία, οι πετρόκτιστες εκκλησίες, τα έθιμα και οι παραδόσεις του χωριού Σίβα Ηρακλείου διασώζονται μέσα από μία προσεγμένη έκδοση που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Την πρωτοβουλία της έκδοσης με τίτλο «Στα μονοπάτια της παράδοσης» είχε ο πολιτιστικός σύλλογος Σίβα με πρόεδρο τον Ανδρέα Κοκοδρούλη. Όπως φαίνεται όμως από το περιεχόμενο του βιβλίου, για τη συγκέντρωση της ενδιαφέρουσας ύλης εργάστηκαν πολλοί κάτοικοι του χωριού, αλλά και άνθρωποι που έλκουν την καταγωγή τους από τη Σίβα, λατρεύουν όμως το μικρό, γραφικό χωριό, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική,  που βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα μακριά από το Ηράκλειο, στο δρόμο για τις Μοίρες.

Η παρουσίαση της έκδοσης θα γίνει την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Σίβας.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν οι φωτογραφίες και τα κείμενα για τις θαυμάσιες κρήνες του χωριού, τα καταπληκτικά δρομάκια του, τις εκκλησίες και τις γούρνες που διασώζονται με τη φροντίδα των κατοίκων και του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου. Θαυμαστό είναι και το σκαλιστό, χειροποίητο τέμπλο από ξύλο, του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Όσοι εργάστηκαν για την έκδοση φρόντισαν να ανασύρουν άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία από τα αρχεία της πρώην κοινότητας και του δημοτικού σχολείου που δεν λειτουργεί πια. Επίσης παρουσιάζουν θέματα για τη διατροφική αξία του ελαιόλαδου, αλλά και παραδοσιακές συνταγές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση