HomeΚΡΗΤΗΟι Πρόσκοποι καθάρισαν τον Αλμυρό

Οι Πρόσκοποι καθάρισαν τον Αλμυρό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την συνεργασία των Προσκόπων της Κρήτης με το WWF Ελλάς και την συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα «Προστασία των Νησιωτικών Υγροτόπων της Ελλάδας» και το Δικτύου Παρακολούθησης και Προστασίας τους.

PROSKOPOI2

Έχουν επιλεχθεί  φυσικοί υγρότοποι που βρίσκονται κοντά στο Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα , οι οποίοι έχουν «υιοθετηθεί» από τους Προσκόπους στις αντίστοιχες πόλεις. Κύριο έργο είναι η συλλογή πληροφοριών σχετικά με το νερό, τα φυτά και τα ζώα, έντομα και ότι άλλο στοιχειοθετεί ένα υγρότοπο για το διάστημα ενός έτους. Αυτά τα στοιχεία δίδονται στο WWF Ελλάς, οι οποίοι τα επεξεργάζονται και τα χρησιμοποιήσουν για τις δικές τους μελέτες και εργασίες. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτουμε ένα ολόκληρο κύκλο στην περίοδο των μεταβολών που συμβαίνουν στον φυσικό υγρότοπο, πράγμα που είναι απαραίτητο για την εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων.

PROSKOPOI4

Την Κυριακή 8 Μαρτίου, το 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ηρακλείου επισκέφτηκε τις εκβολές του Αλμυρού ποταμού για 3η φορά φέτος. Η εικόνα των εκβολών ήταν τελείως διαφορετική, κυρίως λόγω  εποχής, με τις εκβολές να έχουν διαπλατυνθεί και, σχεδόν όλες, τις καλαμιές πεσμένες στην όχθη. Ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών, η συσσώρευση των σκουπιδιών ήταν μεγαλύτερη από τις προηγούμενες επισκέψεις και για το λόγο αυτό, έβαλαν τα γάντια τους και καθάρισαν τον ποταμό σε μεγάλο μήκος του.

PROSKOPOI5

Τα παιδιά , όπως πάντα, πραγματοποίησαν μετρήσεις με ειδικά εργαλεία, τα οποία τους τα έχει εφοδιάσει η WWF Ελλάς και τα αποτελέσματα θα συγκεντρωθούν μαζί με τα υπόλοιπα ώστε στο τέλος της χρονιάς να έχουμε μια πλήρη εικόνα του συγκεκριμένου υγροτόπου.

PROSKOPOI6

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ΑΛΦΑ ΜΑΡΙΝ (St. Nicolas Bay Resort Hotel & Villas) και τον κ. Γιώργο Αλεξανδράκη καθώς και την ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ Α.Ε. (Mirabello & Village Hotel) και την κα. Ειρήνη Μαμιδάκη, για την ηθική τους συμπαράσταση σε κάθε μας έργο και την ευγενική χορηγία τους, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση αυτής μας της προσπάθειας.

PROSKOPOI1

Διαφήμιση
Διαφήμιση