HomeΚΡΗΤΗΣτον Υπουργό Παιδείας τα προβλήματα των Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Στον Υπουργό Παιδείας τα προβλήματα των Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, όπως η απαίτηση προσκόμισης ενημεροτήτων για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας, η διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, η πιστοποίηση της  γνώσης ξένων γλωσσών κ.α., επισημαίνει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά, διαβιβάζοντας επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Ν. Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή ζητείται η άμεση κατάργηση του Ν.4093/2012 και η επαναφορά της ανά δύο έτη ανανέωσης της άδειας  λειτουργίας των ΚΞΓ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως αυτή έγινε το 2012 μέσω Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. καθώς και η εξάλειψη της απαίτησης προσκόμισης ενημεροτήτων για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας των ήδη υφιστάμενων Κέντρων Ξένων Γλωσσών, επειδή υπό την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία ελάχιστες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως άλλωστε είναι κοινώς γνωστό, διαθέτουν ενημερότητες.

Επιπλέον στην επιστολή, τα μέλη του Συλλόγου,  αιτούνται τη διά νόμου διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, καθώς είναι απαράδεκτη η αναδρομική αφαίρεση του δικαιώματος στην εργασία διδασκόντων, οι οποίοι με επιτυχία διδάσκουν επί σειρά ετών, έχοντας κατά καιρούς λάβει σχετικές άδειες διδασκαλίας, βάσει των μέχρι σήμερα κείμενων διατάξεων.

Ακόμη ζητείται η συνέχιση της δυνατότητας πιστοποίησης  της  γνώσης ξένων γλωσσών και από άλλους ιδιωτικούς φορείς, μεταξύ αυτών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (ΠΟΙΚΞΓ) PALSO, καθώς δε μπορεί ΜΟΝΟ το ελληνικό Δημόσιο, του οποίου τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας αναγνωρίζονται μόνο από το ίδιο,  αλλά από καμία άλλη χώρα, να διατηρεί τη μονοπωλιακή αυτή δυνατότητα,

Τέλος, ζητείται η άμεση αναγνώριση των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (ΠΟΙΚΞΓ) PALSO και την κατάταξή τους, ανά επίπεδο, στο σχετικό  πίνακα πιστοποίησης της γλωσσομάθειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση