HomeΚΡΗΤΗΧιονιάς με θερμοκρασίες που κατρακυλούν κάτω από το μηδέν – Στο «ψυγείο» η Κρήτη

Χιονιάς με θερμοκρασίες που κατρακυλούν κάτω από το μηδέν – Στο «ψυγείο» η Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το δριμύ ψύχος, για τα δεδομένα της Κρήτης, είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας, που σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή.

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης και συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας που μόλις πέρασε. Ωστόσο προβλήματα από αποκλεισμένα χωριά δεν φαίνεται να έχουν καταγραφεί, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα οχήματα των δήμων βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Το χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας που προκαλεί το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ψύχος, το οποίο οι Κρητικοί δεν έχουν συνηθίσει ειδικά των πεδινών περιοχών. Στο Οροπέδιο Λασιθίου ο υδράργυρος κατρακύλησε στο -10 ενώ και στην πόλη του Ηρακλείου, το πρωί η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται σε διάφορες περιοχές της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, όπως στην Αγία Βαρβάρα και τη Βιάννο, αλλά και στα Ανώγεια, όπως επίσης σε πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Κρήτης.

Εκτεταμένα προβλήματα στους δρόμους δεν έχουν καταγραφεί, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Λόγω καθίζησης, στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Αμπελούζος – Απομαρμάς – Μετόχια, διεκόπη η κυκλοφορία και  διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Είναι πάντως γεγονός αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο δρόμο προς την Αγια Βαρβάρα, τα Ανώγεια και το Οροπέδιο Λασιθίου.

xionia slobenia

Στη Βιάννο

Λόγω της βραδινής   χιονόπτωσης και την δημιουργία παγετού,  απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή τις πρωινές ώρες στο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου από τον οικισμό της  Άνω Βιάννου  έως τον οικισμό Αμιράς.

Στο  συγκεκριμένο τμήμα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Βιάννου, γίνεται παρέμβαση από  τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Οι οδηγοί  που θα κινηθούν  στο συγκεκριμένο τμήμα του επαρχιακού δικτύου οφείλουν  να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη  λόγω των   έντονων καιρικών φαινομένων και  χιονοπτώσεων, που επικρατούν στην περιοχή και για λόγους πολιτικής  προστασίας,  δεν θα λειτουργήσουν για σήμερα Πέμπτη  19/02/2015 οι  παρακάτω σχολικές μονάδες.

1 Γυμνάσιο Βιάννου

2 Λύκειο Βιάννου

3 Δημοτικό Σχολείο Άνω Βιάννου

4 Δημοτικό Σχολείο Αμιρών

5 Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου

Δείτε εδώ ποια σχολεία του Δήμου Ηρακλείου δεν θα λειτουργήσουν λόγω της παγωνιάς

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση