HomeΚΡΗΤΗΒελτιώνεται σταδιακά ο καιρός, αλλά έρχεται νέα … επιδείνωση την Τρίτη

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός, αλλά έρχεται νέα … επιδείνωση την Τρίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σταδιακά βελτιώνεται ο καιρός στην Κρήτη, με κυριότερα χαρακτηριστικά σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τις νεφώσεις, τις τοπικές βροχές και τις ασθενείς χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους της Κρήτης. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα φτάσει σήμερα Σάββατο τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμη καλύτερες θα είναι οι καιρικές συνθήκες αύριο Κυριακή, αφού αναμένονται σποραδικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ εντάσεως έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ωστόσο η αίσθηση του κρύου, λόγω των χιονοπτώσεων των προηγούμενων ημερών θα είναι μεγαλύτερη.

Νέα επιδείνωση την Τρίτη

Μίνι κύμα κακοκαιρίας όμως, αναμένει η ΕΜΥ την Τρίτη που θα διατηρηθεί έως και την Τετάρτη πριν να εξασθενίσει. Τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια σε σχέση με τη σφοδρή κακοκαιρία που μόλις εκτονώθηκε, ωστόσο τα κυριότερα χαρακτηριστικά του θα είναι και πάλι οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη. Η ΕΜΥ προβλέπει βροχές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση