HomeΚΡΗΤΗΣτο «κόκκινο» η προειδοποίηση της ΕΜΥ – Έρχεται «ασυνήθιστα σφοδρή» κακοκαιρία

Στο «κόκκινο» η προειδοποίηση της ΕΜΥ – Έρχεται «ασυνήθιστα σφοδρή» κακοκαιρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησαν στη διάρκεια της νύχτας οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που είχε προαναγγείλει για την Κρήτη η ΕΜΥ, ωστόσο από το απόγευμα σήμερα αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με πολικό ψύχος, έντονες χιονοπτώσεις και σφοδρές καταιγίδες. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι οι περιοχές της χώρας που θα επηρεαστούν περισσότερο από το κύμα της κακοκαιρίας θα είναι οι ανατολικές περιοχές.

Η σήμανση στο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, είναι στην κόκκινη ένδειξη, πράγμα που σημαίνει ότι περιμένουμε «πολύ επικίνδυνο καιρό, με φαινόμενα ιδιαίτερα ασυνήθιστα που μπορεί να προκαλέσουν εκτεταμένες καταστροφές».

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής, ως επί το πλείστον, αλλά και της βόρειας Ελλάδας. Την κατάσταση θα δυσχεραίνουν, το τριήμερο της κακοκαιρίας οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως ακόμη και 10 μποφόρ που θα πνέουν, ειδικά την Τρίτη στο Αιγαίο.

Στην Κρήτη, πάντως, εκτός από το κρύο, τις χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους θα έχουμε συνεχείς βροχοπτώσεις και καταιγίδες, φαινόμενο που θα εκτονωθεί την Τετάρτη.

Για σήμερα Δευτέρα

Σήμερα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν στην Κρήτη, καταιγίδες τοπικά ισχυρές, ενώ το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά του νησιού. Οι άνεμοι σήμερα θα πνέουν δυτικοί έως και 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 9 και τοπικά τη νύχτα στα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου, στη διάρκεια της νύχτας όμως αναμένεται σημαντική πτώση.

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή βρίσκονται οι δήμοι και οι τοπικές αρχές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση νέων προβλημάτων από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Για το λόγο, στις 10 σήμερα το πρωί συγκαλείται ευρεία σύσκεψη στη Λότζια από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας (δείτε εδώ).

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση