HomeΚΡΗΤΗΤαξίδι – αστραπή στο Ηράκλειο για «δουλειές» έκανε 49χρονος – Ρήμαζε καταστήματα

Ταξίδι – αστραπή στο Ηράκλειο για «δουλειές» έκανε 49χρονος – Ρήμαζε καταστήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από τη δράση του 49χρονου από την Αλγερία, η φράση «πάω ταξίδι για δουλειές» φαίνεται πως προσλαμβάνει …άλλο νόημα. Ο 49χρονος, ο οποίος μετά από 4 κλοπές έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών, ήρθε στο Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής, άδειαζε καταστήματα, και στη συνέχεια το ίδιο βράδυ επέστρεψε στον Πειραιά.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούσε ήταν απλή και πολύ συνηθισμένη. Έμπαινε ως πελάτης σε καταστήματα, όπως κοσμηματοπωλεία και οπτικά, και με την μέθοδο της απασχολήσεως κατόρθωνε να αρπάξει όσα αντικείμενα δεν έπαιρναν χαμπάρι υπάλληλοι και ιδιοκτήτες. Στη συνέχεια έσπευσε να εξαφανιστεί, επιβιβάστηκε στο πλοίο και ταξίδεψε πίσω στον Πειραιά. Η δράση του ωστόσο έγινε αντιληπτή και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει εμπλακεί και σε άλλες ανάλογες πράξεις. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Όπως προέκυψε από την  προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ο 49χρονος την 17.01.2015 είχε διαπράξει στην πόλη του Ηρακλείου τέσσερις κλοπές και τρεις απόπειρες σε καταστήματα και κοσμηματοπωλεία.

Αναλυτικότερα, ο 49χρονος με τη μέθοδο της απασχόλησης είχε αφαιρέσει γυαλιά οράσεως και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 9.300 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση