HomeΚΡΗΤΗΈρχεται νέα δοκιμασία από τον καιρό μέχρι την Τετάρτη – Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη

Έρχεται νέα δοκιμασία από τον καιρό μέχρι την Τετάρτη – Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο κύμα κακοκαιρίας, τριήμερο αυτή τη φορά περιμένουν οι μετεωρολόγοι για την Κρήτη, με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν απόψε σε ημιορεινές περιοχές του νησιού. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του δεύτερου αυτού κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ που θα πνέουν στα πελάγη, δημιουργώντας προβλήματα κυρίως στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και οι καταρρακτώδεις βροχές της Τρίτης και της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ (δείτε εδώ), το κύμα κακοκαιρίας έχει ήδη ξεκινήσει από τη δυτική και βόρεια Ελλάδα και αναμένεται να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Όσον αφορά στην Κρήτη, από το απόγευμα σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις σε ορεινούς όγκους ως επί το πλείστον αλλά και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές, ενώ  παράλληλα θα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα αρχίσουν από την Τετάρτη να εξασθενούν σταδιακά.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θέτει σε επιφυλακή ολόκληρο το μηχανισμό σε τοπικό επίπεδο, ενώ οι πολίτες καλό θα ήταν να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση