HomeΚΡΗΤΗΑποκλεισμένοι κτηνοτρόφοι στα μιτάτα τους – Εγκλωβισμένοι και στο Λασίθι

Αποκλεισμένοι κτηνοτρόφοι στα μιτάτα τους – Εγκλωβισμένοι και στο Λασίθι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρία συνολικά άτομα έχουν εγκλωβιστεί στη Σελάκανο Ιεράπετρας με την Πυροσβεστική να επιχειρεί την διάσωσή τους.

Την αρχή… έκανε ένας άνθρωπος ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του το μεσημέρι με την πυροσβεστική να σημαίνει συναγερμό και να προσπαθεί να προσεγγίσει το σημείο.

Ωστόσο, είναι τόσο δύσβατη η περιοχή εξαιτίας της κακοκαιρίας αλλά και του χιονιού που φαίνεται να το έχει… στρώσει με αποτέλεσμα το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής να μην μπορούσε για αρκετή ώρα να προσεγγίσει το σημείο.

Παράλληλα, πριν λίγη ώρα δύο ακόμα άτομα έχουν εγκλωβιστεί στο χωριό και δεν μπορούν να επιστρέψουν καθώς ο δρόμος είναι κλειστός. Οι πληροφορίες θέλουν το χιόνι να ξεπερνάει και το ένα μέτρο.

Ένα όχημα της Πυροσβεστικής με 4 άνδρες και ένα 4X4 βρίσκονται στο σημείο ενώ αναμένεται να φτάσει και ειδική ομάδα διάσωσης από τον Άγιο Νικόλαο.

XIONIA ANOGEIA XIONIA ANOGEIA1

Αποκλεισμένοι κτηνοτρόφοι στα μιτάτα

Την ίδια ώρα αποκλεισμένοι παραμένουν οκτώ κτηνοτρόφοι εδώ και δύο ημέρες στα μιτάτα τους στα Ανώγεια και συγκεκριμένα στις θέσεις Στεφάνια και Βρουλίδια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Βασίλη Σμπώκου, το χιόνι φτάνει στα 2 μέτρα ύψους και είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση των μηχανημάτων.

Μηχάνημα της Περιφέρειας αναμένεται να φτάσει στο σημείο προκειμένου ν’ ανοίξει το δρόμο ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να απεγκλωβιστούν.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σμπώκο δεν κινδυνεύει η υγεία των οκτώ κτηνοτρόφων καθώς έχουν προμήθειες στα μιτάτα τους.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες του δήμου Ανωγείων να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, γεγονός που δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί η χιονόπτωση δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή.

XIONIA ANOGEIA2 XIONIA ANOGEIA3

Διαφήμιση
Διαφήμιση