HomeΚΡΗΤΗΣε ετοιμότητα η Περιφέρεια για την κακοκαιρία

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια για την κακοκαιρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την Κακοκαιρία η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα και είναι σε ετοιμότητα- συνεργασία με τους Δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση αντιμετώπιση των τυχών προβλημάτων που θα προκύψουν . Αυτό τονίστηκε στο περιθώριο σύσκεψης για τον συντονισμό των υπηρεσιών , που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Π.Ε. Ηρακλείου υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη και την συμμετοχή Εκπροσώπων Πολιτικής Προστασίας, Σωμάτων Ασφαλείας, Τεχνικών υπηρεσιών κ.α. Στην σύσκεψη έγινε αναφορά για την συνεργασία και ετοιμότητα των υπηρεσιών , ενώ ζητήθηκε και η συμβολή των πολιτών και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να μην προχωρούν σε επικίνδυνες μετακινήσεις στα χιόνια η μέσα στην καταιγίδα.               « Έχουμε ένα μόνιμο σχεδιασμό που περιλαμβάνει τέσσερις πέντε εργολαβίες για τα κρίσιμα σημεία της Ενότητας του Ηρακλείου και αυτόν ον σχεδιασμό κινητοποιούμε για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε  αν είναι δυνατόν αμέσως τα πράγματα ώστε να μην έχουμε κλεισμένους δρόμους».                                                                     Δήλωσε στα Μ.Μ.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ,και πρόσθεσε «Εμείς ευχόμαστε να χιονίσει θέλουμε να χιονίσει, έχει πολύ ενδιαφέρον και οπτικά αλλά θα γεμίσουμε και τις δεξαμενές μας με νερό αλλά την ίδια ώρα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στους πολίτες. Εδώ χρειάζεται και η δική τους συμβολή, δηλαδή οι άσκοπες μετακινήσεις είναι επικίνδυνες στα χιόνια και εγώ έχω αυτή τη τάση να πηγαίνω στα χιόνια προσπαθώ να συγκρατηθώ άλλοτε τα καταφέρνω άλλοτε όχι άλλα ελπίζω να τα καταφέρουμε όλοι να μην μπούμε στον πειρασμό να πάμε στα χιόνια την ώρα που χιονίζει ή την ώρα που δεν χρειάζεται να μετακινούμαστε. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμο να αυτοσυγκρατηθούμε  γιατί πραγματικά επειδή είναι σπάνιο φαινόμενο για μας το χιόνι την ίδια ώρα μας προκαλεί. Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να γνωρίζουν  ότι στα ορεινά οπωσδήποτε θα έχουμε πολύ χιόνι, έτσι λένε όλες οι προβλέψεις  άρα πρέπει να πάρουν και τα δικά τους μέτρα. Οι δήμοι με τους οποίους είμαστε σε άμεση συνεργασία και επαφή  παίρνουν τα δικά τους μέτρα γιατί εμείς θα δώσουμε τη μάχη του κεντρικού οδικού δικτύου δεν έχουμε ούτε τον μηχανισμό ούτε τη δυνατότητα να πάμε στις αγροτικές περιοχές δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε ενδεχομένως σε δημοτικούς δρόμους. Αν μπορούμε να το κάνουμε και αυτό ταυτόχρονα με τη διάνοιξη των κεντρικών αρτηριών  προφανώς και θα το κάνουμε δεν θα μείνουμε στο τυπικό. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα για αυτό κάναμε και τη σύσκεψη» .

Οδηγίες προς τους πολίτες  από τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης για τα έντονα καιρικά φαινόμενα (Καταιγίδες-Χιονοπτώσεις) που αναμένονται από σήμερα

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται σε όλη την Κρήτη από σήμερα 5/1 ως και την Τετάρτη 7/1 με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές που θα είναι κατά τόπους έντονες και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά που θα συνεχιστούν και στα πεδινά, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Συγκεκριμένα η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας σε ανακοίνωσή της αφού εφιστά   την προσοχή όλων δίδει προς ενημέρωση τις παρακάτω οδηγίες στους πολίτες :

         Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

         Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

         Να αποφύγουν την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές σε περίπτωση χιονόπτωσης.

         Σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο, χρησιμοποιείστε αντιολισθητικές αλυσίδες.

         Ταξιδέψτε κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προτιμήστε τους κεντρικούς δρόμους και ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα κάνετε.

         Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση