HomeΚΡΗΤΗ«Παγώνει» η Κρήτη: Έντονο κύμα κακοκαιρίας – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

«Παγώνει» η Κρήτη: Έντονο κύμα κακοκαιρίας – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το νέο κύμα κακοκαιρίας έφτασε και στην Κρήτη που από χθες το βράδυ η βροχόπτωση δεν λέει να σταματήσει σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα κυριαρχήσουν ακραία καιρικά φαινόμενα και στην Κρήτη με πολύ χαμηλές θερμοκρασίας, πολύ υψηλά επίπεδα υγρασίας, έντονες βροχοπτώσεις αλλά και χιόνια στα ορεινά.

KAKOKAIRIA BROXH (2)

Ήδη τις τελευταίες ώρες, οι ουρανοί έχουν «ανοίξει» με την βροχή να μην λέει να κοπάσει ενώ τα προβλήματα είναι εμφανή σε όλους τους δρόμους της Κρήτης αλλά και – ειδικότερα – του Ηρακλείου.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στα Χανιά

Χιόνι «ρίχνει» στα Χανιά προκαλώντας προβλήματα στην περιοχή.

Από τις 5.30 το απόυγεμα, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή «Φώκιες» στο δρόμο Λάκοι – Ομαλός εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Ήδη έχει δοθεί εντολή από την αντιπεριφέρεια Χανιών – γίνεται τώρα σύσκεψη των αρμόδιων φορέων – για να μεταβεί στην περιοχή μηχάνημα προκειμένου να ελευθερωθούν οι οδηγοί.

Καραμπόλα το μεσημέρι

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του τροχαίου ατυχήματος που έγινε στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Μοιρών (δείτε εδώ). Πρόκειται για μία καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί ενώ σ’ ένα από τα οχήματα επέβαινε και μία γυναίκα που βρίσκεται στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο

Η βροχή έχει προκαλέσει και πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Εκατοντάδες είναι οι Ηρακλειώτες που εξαιτίας του καιρού πήραν τα αυτοκίνητά τους για να κατέβουν στο κέντρο της πόλης και να κάνουν τις δουλειές τους.

Το αποτέλεσμα τραγικό καθώς έχει σημειωθεί ένα ανεπανάληπτο κυκλοφοριακό κομφούζιο με μαρτυρίες που φτάνουν στο cretapost να κάνουν λόγο ότι στην λεωφόρο Δικαιοσύνης τα αυτοκίνητα πηγαίνουν σημειωτόν.

KAKOKAIRIA BROXH (4) KAKOKAIRIA BROXH (3) KAKOKAIRIA BROXH (2) KAKOKAIRIA BROXH (1)

Σε επιφυλακή οι αρχές

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές όλης της Κρήτης.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας για τον συντονισμό των αρμόδιων φορέων σε περίπτωση ανάγκης (δείτε εδώ) ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και ο δήμος Ηρακλείου (δείτε εδώ).

Την ίδια ώρα στα Χανιά, που πριν λίγες ημέρες είχαν υποστεί τόσες πολλές ζημιές, φαίνεται ότι ήδη έχουν πάρει τα μέτρα τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κος Απόστολος Βουλγαράκης ανακοίνωσε ότι, εν όψει  της νέας κακοκαιρίας σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που θα χρειαστούν εκχιονιστικά μέσα στους παρακάτω δρόμους:

  • Δρόμος Ταυρωνίτης – Κάντανος- Παλαιόχωρα
  • Δρόμος Βρύσσες- Σφακιά και Πατσιανού- Σκαλωτής
  • Δρόμος Θερίσσου και δρόμοι Κεραμιών
  • Δρόμος Βουτάς- Μύλοι
  • Δρόμος Φουρνές- Ν. Ρούματα –Αγ. Ειρήνη- Πέτρα Σελί Ροδοβάνι
  • Δρόμος Κερά-Μαλάθυρο- Σάσσαλο- Μυλωνες
  • Δρόμος Λάκκοι- Ομαλός

Παράλληλα, ο κ. Βουλγαράκης συγκαλεί στις 5 το απόγευμα  στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων  έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με θέμα « Αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων».

KAKOKAIRIA BROXH (7)

Αλλαγές και στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ

Ορατό είναι το ενδεχόμενο, αν οι καιρικές συνθήκες και κυρίως οι χιονοπτώσεις που αναμένονται στην Κρήτη ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές, κλείσουν τους δρόμους, να υπάρξουν μεταβολές στα προκαθορισμένα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου (δείτε εδώ).

KAKOKAIRIA BROXH (5)

Διαφήμιση
Διαφήμιση