HomeΚΡΗΤΗΑγριεύει ο καιρός – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης – 9 μποφόρ στα πελάγη

Αγριεύει ο καιρός – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης – 9 μποφόρ στα πελάγη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγριεύει ο καιρός στην Κρήτη, με κυριότερο χαρακτηριστικό του κύματος κακοκαιρίας τους θυελλώδεις ανέμους οι οποίοι προκαλούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης, καθώς παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση του απόπλου που εξεδόθη από τα Λιμεναρχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, αυτήν την ώρα πνέουν στο Κρητικό πέλαγος άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα στην Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.. Οι άνεμοι πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, εντάσεως έως και 9 μποφόρ τοπικά, τις πρωινές ώρες σήμερα. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και αναμένεται να εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη αναμένεται επιδείνωση του καιρού με νεφώσεις, βροχές και χιονόνερο κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σε ισχύ παραμένουν εξάλλου οι προειδοποιήσεις της ΕΜΥ για έντονα καιρικά φαινόμενα γεγονός που θέτει σε επιφυλακή τον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί εντάσεως έως και 7 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να ενισχυθούν. Όσον αφορά στη θερμοκρασία αναμένεται περαιτέρω πτώση και θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στις ορεινές περιοχές.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση