HomeΚΡΗΤΗΈκλεβαν φορτηγάκια για να … αρπάζουν τσάντες

Έκλεβαν φορτηγάκια για να … αρπάζουν τσάντες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εξιχνίαση δύο υποθέσεων κλοπών οχημάτων προχώρησαν οι διωκτικές αρχές στο Ηράκλειο μετά από τη σύλληψη δύο ανδρών, 28 και 30 ετών από την Κρήτη. Οι δύο άνδρες είχαν κλέψει στις 2 και στις 6 Δεκεμβρίου δύο οχήματα τα οποία και χρησιμοποιούσαν για να αρπάζουν τσάντες από ανυποψίαστους περαστικούς.

Οι δύο Ηρακλειώτες συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Ηράκλειο από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, λίγο μετά την αρπαγή της τσάντας από μια ηλικιωμένη γυναίκα, 70 χρόνων. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, επέβαιναν σε ένα κλεμμένο ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο.

Στο στάδιο της προανάκρισης προέκυψε ότι οι δύο άνδρες είχαν κλέψει το φορτηγάκι το μεσημέρι της 6ης Δεκεμβρίου, το οποίο και ανήκε σε έναν 51χρονο. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το ίδιο φορτηγό άρπαξαν την τσάντα μίας 65χρονης αλλά και μιας 50χρονης γυναίκας.

Σε ανάλογη πράξη είχαν προχωρήσει και στις 2 Δεκεμβρίου, οπότε και έκλεψαν το ΙΧ φορτηγό ενός 45χρονου Ηρακλειώτη και στη συνέχεια, επιβαίνοντας στο κλεμμένο φορτηγάκι, άρπαξαν την τσάντα μιας 72χρονης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάποια από τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει και τα οποία επιστράφηκαν στις παθούσες μετά την αναγνώρισή τους.

Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση