HomeΚΡΗΤΗΟ Γιάννης Σταθάκης για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου

Ο Γιάννης Σταθάκης για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δήλωση του Γιάννη Σταθάκη, περιφερειακού συμβούλου Ρεθύμνου της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης κατά της ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου Χανίων:

«Η ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Χανίων που προωθεί η συγκυβέρνηση θα είναι επιζήμια για το νομό Ρεθύμνου και θα πλήξει τον τουρισμό. Το ξεπούλημα του αεροδρομίου σε ιδιώτες δεν συνιστά τίποτα άλλο, παρά παραχώρηση της περιουσίας που έχει δημιουργηθεί με τα χρήματα του λαού, χωρίς κανένα όφελος για το ελληνικό δημόσιο. Τα έσοδα που εξαγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ από την ιδιωτικοποίηση είναι κατά πολύ λιγότερα από τα καθαρά έσοδα των κρατικών αεροδρομίων και, το πιο σημαντικό, δεν έχουν καμιά αναπτυξιακή προοπτική αλλά προορίζονται -με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις- να εξυπηρετήσουν ένα μη βιώσιμο δημόσιο χρέος.

STATHAKHS GIANNHSΑπό την διοίκηση της αιρετής Περιφέρεια Κρήτης δεν περιμένουμε και άλλες δηλώσεις, αλλά να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 9/10/2014, με την οποία εκφράζεται η έντονη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» και δηλώνεται η πρόθεσή του να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να την αποτρέψει.

Αυτό σημαίνει:

Να αναθέσει η Περιφέρεια στη νομική υπηρεσία της να ερευνήσει και να προσβάλει άμεσα τη διαδικασία και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παραβάσεις της Κοινοτικής νομοθεσίας, όπως η παράβαση του άρθρου 57 του κανονισμού 1083/2006, δεδομένου ότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 110 εκ. ευρώ.

Να προσβάλει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κάθε απόφαση από την συγκρότηση του ΤΑΙΠΕΔ, την μεταβίβαση δημόσιας περιουσίας σ’ αυτό, μέχρι τις ίδιες τις πράξεις του ΤΑΙΠΕΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα, για παράβαση διατάξεων της συνταγματικής και λοιπής νομοθεσίας και συνεπαγόμενης της ακυρότητας της ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου.

Η «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» συμμετέχει και καλεί τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες του Ρεθύμνου στην παλλαϊκή κινητοποίηση του Σαββάτου 22/11/2014 στο Αεροδρόμιο Χανίων κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου». 

Διαφήμιση
Διαφήμιση