HomeΚΡΗΤΗΑνάγκη ασφαλούς οδικής σύνδεσης του Ζαρού και των υπολοίπων οικισμών

Ανάγκη ασφαλούς οδικής σύνδεσης του Ζαρού και των υπολοίπων οικισμών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Δημάρχου Φαιστού κ. Γιώργου Αρμουτάκη, του πρώην Δημάρχου Ζαρού κ. Γιάννη Ζαχαριουδάκη και εν ενεργεία στελεχών της Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων του Ζαρού και των γύρω οικισμών  για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για ασφαλή σύνδεση του Ζαρού και των υπολοίπων οικισμών (Καμάρες, Βορίζια κλπ) με το νέο οδικό δίκτυο «Καστέλι – Απομαρμά – Αγία Βαρβάρα».

Το θέμα της ασφαλούς οδικής σύνδεσης του Ζαρού και των λοιπών οικισμών με το τμήμα Καστέλι – Απομαρμά – Αγία Βαρβάρα, πέραν της εύκολης και ασφαλούς μετακίνησης κατοίκων και επισκεπτών –  ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες- είναι σημαντικό και για την ασφαλή μετακίνηση των δεκάδων βαρέων οχημάτων  που  κινούνται για τη μεταφορά νερού από τα δύο εργοστάσια που λειτουργούν στη περιοχή, (νερό Ζαρός στο Ζαρό και νερό Ρούβας στη Γέργερη).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν χρήσιμες επισημάνσεις από τους παριστάμενους, οι οποίες και πρόκειται να αξιοποιηθούν κατά τη σύνταξη μελέτης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και η οποία μελέτη θα είναι έτοιμη μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενέργειες αναζήτησης χρηματοδότησης.

Ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε ότι «αυτά δυστυχώς συμβαίνουν όταν ο σχεδιασμός από την πολιτεία και τις υπηρεσίες της γίνεται με προχειρότητα ή όταν οι μελέτες καλούνται να εφαρμοστούν αρκετά χρόνια αργότερα, που φυσικά έχουν αλλάξει τα δεδομένα των περιοχών. Το βέβαιο είναι ότι πρέπει πριν δοθεί σε λειτουργία το νέο οδικό δίκτυο «Καστέλι – Απομαρμά – Αγία Βαρβάρα», να  έχουμε εξασφαλίσει τα απαιτούμενα χρήματα για να έχουμε άνετη και ασφαλή οδική σύνδεση.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση