HomeΚΡΗΤΗ7 στην… φάκα για πλαστά χαρτιά

7 στην… φάκα για πλαστά χαρτιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

7 άτομα συνελήφθησαν από τις διωκτικές αρχές επειδή επιχείρησαν να φύγουν από τη χώρα με πλαστά χαρτιά.

Χθες έγιναν οι πρώτες συλλήψεις όταν το πρωί άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν δύο Σύρους, 24 και 18 χρόνων, επειδή έδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Λιθουανίας και Βελγίου με σκοπό να ταξιδέψουν στην Ολλανδία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, δύο Σύροι, 29 και 26 χρόνων, προσπάθησαν να φύγουν από το Ηράκλειο με πλαστά έγγραφα από Ιταλία και Τουρκία με σκοπό να ταξιδέψουν προς την Γαλλία.

Την ίδια ώρα, κάποια χιλιόμετρα δυτικότερα, στα Χανιά, δύο ακόμα Σύροι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του αεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης».

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της παράνομης διευκόλυνσης εξόδου μεταναστών, από τη χώρα, εντοπίστηκε ο 34χρονος, στον χώρο του αεροδρομίου μαζί με τους δύο αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 34χρονος τις προηγούμενες ημέρες, στην Αθήνα είχε προμηθεύσει τους ανωτέρω αλλοδαπούς με πλαστές ταυτότητες αρχών Σουηδίας έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στη συνέχεια την 14.10.2014, τους οδήγησε από τον Πειραιά στα Χανιά με πλοίο της γραμμής, ενώ με τα εν λόγω πλαστά έγγραφα προέβη στην έκδοση εισιτηρίων για λογαριασμό τους, προκειμένου να αναχωρήσουν από την χώρα με προορισμό τη Ρώμη Ιταλίας.

Κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του 34χρονου και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση