HomeΚΡΗΤΗΣτάθηκε η Ελλάδα στο ύψος της ως προς τα «κανόνια» των πρακτορείων

Στάθηκε η Ελλάδα στο ύψος της ως προς τα «κανόνια» των πρακτορείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ύψος της στάθηκε η Ελλάδα ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης των δύο λουκέτων που μπήκαν μέσα σε λίγες ώρες σε μεγάλα touroperatorτης Ρωσίας.

Στις 2 Αυγούστου σκάει σαν… βόμβα ότι ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ρωσίας, το Labirint πτώχευσε, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην Ελλάδα γενικότερα και την Κρήτη ειδικότερα με τους Ρώσους τουρίστες που βρίσκονται για διακοπές και δεν ξέρουν πώς να φύγουν (δείτε εδώ).

Λίγες ώρες αργότερα ένα δεύτερο ρωσικό πρακτορείο «Intear» πτωχεύει μεγαλώνοντας τους φόβους σε φορείς του τουρισμού για το μέλλον (δείτε εδώ).

 

«Βράχος» το LeGrand

Από την πρώτη στιγμή των άσχημων ειδήσεων η εταιρία «LeGrand» που εκπροσωπούσε το Labirintσε όλη την Ελλάδα προσπάθησε να χειριστεί με σοβαρότητα την κατάσταση.

«Εμείς εκτελέσαμε τεράστιες πληρωμές από 29 Ιουλίου έως και 1 Αυγούστου σε συμβόλαια που είτε είμαστε συμβαλλόμενοι είτε ήταν από το labirint.Εμείς στηρίζουμε τον ξενοδοχειακό κόσμο με πράξεις κι όχι με λόγια», ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της LeGrand, Φωτούλα Σαπουνάκη η οποία παράλληλα έβαλε και μία… τάξη σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Σε πολλές περιοχές που έρχονταν οι Ρώσοι σε περιοχές της Ελλάδος και της Κρήτης δεν ήταν όλοι από το Labirint. Ένα μέρος ήταν από αυτό το τουριστικό πρακτορείο κι ένα μέρος από άλλα πρακτορεία. Αυτά τα πρακτορεία που εγκλωβίστηκαν σε αυτή την κατάσταση, απορρόφησαν τις θέσεις κι εμείς που έχουμε τώρα τα δωμάτια τα διαθέτουμε και ανακτούμε τις κρατήσεις», επεσήμανε η κ. Σαπουνάκη.

 

Ανακτήθηκαν οι κρατήσεις

Ευτυχές είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες κρατήσεις έχουν ανακτηθεί από τη ρωσική αγορά και τα δύο τουριστικά γραφεία που βάρεσαν… κανόνια.

«Τα συμβόλαια συνεχίζονται να εκτελούνται κανονικά και οι κρατήσεις ανακτώνται.

Επειδή πρώτον, τα συμβόλαια δεν ακυρώνονται γιατί τα περισσότερα είναι προπληρωμένα. Δεύτερον γιατί – με ελάχιστες εξαιρέσεις – έχουμε έρθει σε επαφή με τα ξενοδοχεία και βρίσκουμε λύσεις. Η Κρήτη και Ελλάδα στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων», υπογράμμισε σχετικά η κ. Σαπουνάκη.

 

Επαναπατρισμός… συνέχεια

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται ο επαναπατρισμός των Ρώσων τουριστών που είχαν… ξεμείνει στην Ελλάδα μετά τα δύο λουκέτα.

Μέχρι χθες το βράδυ είχαν φύγει οι μισοί από τους εναπομείναντες τουρίστες και σήμερα συνεχίζεται ο επαναπατρισμός των υπολοίπων.

Αυτή την ώρα έχουμε 1615 τουρίστες στη Κρήτη, 1233 στην Κω, 2287 στη Ρόδο, 1133 στην Κέρκυρα και 42 στην Αθήνα που τις επόμενες ημέρες θα έχουν επιστρέψει στον τόπο τους», τόνισε η κ. Σαπουνάκη η οποία ευχαρίστησε δημόσια την Aegean και τον κ. Βασιλάκη προσωπικά για τη βοήθεια που παρείχε.

«Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Βασιλάκη και την Aegean γιατί όταν τον ενημέρωσα για την στάση εργασιών της Labirint προσέφερε τις υπηρεσίες της Aegean για τον επαναπατρισμό αλλά και να κάνουν τις διακοπές τους οι υπόλοιποι», επεσήμανε σχετικά η κ. Σαπουνάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση