HomeΚΡΗΤΗΑντί για Ιταλία βρέθηκαν στα κρατητήρια

Αντί για Ιταλία βρέθηκαν στα κρατητήρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, για διευκόλυνση εξόδου από τη xώρα, σε μη νόμιμο 25χρονο αλλοδαπό υπήκοο Συρίας και πλαστογραφία. Επιπλέον συνελήφθη και ο 25χρονος, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, ο 24χρονος αφού πραγματοποίησε τον έλεγχο εισιτηρίων με γνήσιο ταξιδιωτικό έγγραφο του ίδιου, παρέλαβε την κάρτα επιβίβασης. Στη συνέχεια, παρέδωσε αυτή (κάρτα επιβίβασης) και το πλαστό διαβατήριο αρχών Ιταλίας, στον 25χρονο, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο του από τη χώρα, για να ταξιδέψει με τη συγκεκριμένη πτήση, χωρίς να υποβληθεί στον προβλεπόμενο έλεγχο, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 25χρονος, είχε προμηθευτεί τα συγκεκριμένα έγγραφα, από τον 24χρονο, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 24χρονου και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση