HomeΚΡΗΤΗ2 ελεύθεροι… απολογούνται οι υπόλοιποι

2 ελεύθεροι… απολογούνται οι υπόλοιποι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους σήμερα δύο απο τους εμπλεκόμενους στην δράση των εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν στο κέντρο του Ηρακλείου.

Παράλληλα αυτην την ώρα συνεχίζονται οι απολογίες των κύριων μελών των εγκληματικών οργανώσεων που σχετίζονται με τους τομείς της διακίνησης ναρκωτικών αλλά και της τοκογλυφίας.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Ασφάλειας Κρήτης ταξίαρχο Γιώργο Σκανδαλάκη οι αστυνομικές αρχές δύο οργανώσεις είχαν συνολικά πάνω απο127 άτομα  (δείτε εδώ)

 

Ελεύθεροι έφυγαν απο τον Εισαγγελέα ένας νεαρός 21 ετών και ένας 29χρονός οι οποίοι ανβτιμετώπιζαν τις κατηγορείες της τοκογλυφίας αλλά και της συμμετοχής στην οργάνωση. Οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν περιλαμβάνουν χρηματική εγγύηση της τάξεως των 15.000 ευρώ.

 

Προχθές το μεσημέρι οι 10 συλληφθέντες πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα Ηρακλείου ο οποίος τους άσκησε βαριές ποινικές διώξεις που αφορούν:

 

διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη των κακουργημάτων της τοκογλυφίας και της εκβίασης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που σχετίζεται με αυτά τα αδικήματα

 

συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων περί ναρκωτικών,

 

διακίνηση ναρκωτικών από κοινού και κατ” εξακολούθηση,

 

διακίνηση ναρκωτικών κατά μονάς από κοινού και κατ” εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη που αφορά στην πρόθεση να προκαλέσει χρήση ναρκωτικών σε ανήλικο τον οποίο μεταχειρίστηκαν κατά την τέλεση των πράξεων αυτών,

 

απόπειρα εκβίασης κατ” εξακολούθηση, κατά συρροή και κατ” επάγγελμα, τοκογλυφία από κοινού κατ εξακολούθηση και κατ” επάγγελμα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση