HomeΚΡΗΤΗΑποκατάσταση της άρδευσης στην περιοχή της καταστροφική πυρκαγιάς

Αποκατάσταση της άρδευσης στην περιοχή της καταστροφική πυρκαγιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των αρμοδίων για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλης έκτασης προβλήματα, που προκάλεσε στην ευρύτερη περιοχή του Χανδρά η πυρκαγιά της περασμένης Πέμπτης.

Σε ένα 24ωρο οι φλόγες κατέκαψαν 5,5 χιλιάδες στρέμματα αγροτικής, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης, εκ των οποίων περίπου 1.900 καλλιέργειες ελαιοδέντρων σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Από την πλευρά του Δήμου Σητείας», όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Πατεράκης, «οι προσπάθειες ήταν εντατικές από την πρώτη στιγμή και ήδη έχουν αντιμετωπιστεί σημαντικά προβλήματα, όπως στον τομέα της άρδευσης.

Ο Δήμος Σητείας με τις υπηρεσίες του κινήθηκε άμεσα, κατέγραψε τις ζημιές και από την επόμενη ημέρα τα συνεργεία του Δήμου κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να δώσουν τη δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής να αρδεύσουν και πάλι τα κτήματά τους. Ήδη η περιοχή του κάμπου των Αρμένων και του Χανδρά αρδεύεται κανονικά και προσπαθούμε να βρούμε και τις υπόλοιπες ποσότητες αρδευτικών δικτύων προκειμένου να αρδευτούν οι περιοχές που επλήγησαν κι έχουν καλλιέργεια ελαιοδέντρων.

 

anatolh.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση