HomeΚΡΗΤΗΞεπέρασε το 1 εκατομμύριο επιβάτες η Aegean Airlines τον Ιούνιο

Ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο επιβάτες η Aegean Airlines τον Ιούνιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύξηση 21% παρουσίασε η συνολική επιβατική κίνηση της Aegean και της Olympic Air τον Ιούνιο 2014, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον εν λόγω μήνα.

Μάλιστα, η αύξηση της επιβατικής κίνησης του Ιουνίου ενίσχυσε την τάση του εξαμήνου για το σύνολο του δικτύου, που παρουσίασε επίσης αύξηση 16% με 4,3 εκατομμύρια επιβάτες (600.000 περισσότερους επιβάτες από πέρυσι).

Στην αγορά του εξωτερικού η εταιρεία παρουσίασε τον Ιούνιο αύξηση στη δραστηριοποίησή της από όλες τις ελληνικές βάσεις κατά 23%, ενώ ως αποτέλεσμα της πολιτικής χαμηλότερων ναύλων για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία, η ενισχυτική τάση αφορά και την κίνηση εσωτερικού με 19% τόσο για τον Ιούνιο όσο και για το εξάμηνο.

Ιδιαίτερα θετικό στοιχείο είναι η σταθερή ανάκαμψη της Αθήνας, η οποία τον Ιούνιο παρουσίασε αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean και της Olympic Air, Δημήτρης Γερογιάννης, δήλωσε με αφορμή τα αποτελέσματα του Ιουνίου πως η ανάπτυξη του δικτύου με 17 νέους προορισμούς, αλλά και οι συχνότητες και οι βελτιωμένες συνδέσεις εσωτερικού αρχίζουν πλέον να λειτουργούν θετικά και ιδιαίτερα για την βάση της εταιρείας στην Αθήνα..

Συνεχίζοντας τη δυναμική που καταγράφεται στο πρώτο εξάμηνο η Aegean θα διαθέσει το 2014 συνολικά 13.000.000 θέσεις στις πτήσεις της προς 87 προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες και 33 προορισμούς εσωτερικού από 8 ελληνικές βάσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση