HomeΚΡΗΤΗΟ Ψηλορείτης αγκαλιάζει πλέον τον Γιάννη Σακελλαράκη

Ο Ψηλορείτης αγκαλιάζει πλέον τον Γιάννη Σακελλαράκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

” Ο Ψηλορείτης δεν ρωτά στην έγνοια μπλιό δεν μπαίνει,

τον ζηλευτό του άρχοντα στς’ αγκάλες του ζεσταίνει…”.

Αυτή η μαντινάδα αναγράφεται στο μνημείο του Γιάννη Σακελλαράκη, του μεγάλου Έλληνα αρχαιολόγου που τα οστά του αναπαύονται εδώ και λίγες ώρες στην Ζώμινθο τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του, στην ανωγειανή γη που τίμησε και δούλεψε πάνω της για περισσότερα από 30 χρόνια. Ο ανωγειανός ποιητής Κώστας Μανουράς ή Προσφύρης ήταν ο δημιουργός των στίχων που αποτυπώνουν ανάγλυφα το κλίμα σεβασμού  που επικράτησε σήμερα.

Η  τελευταία επιθυμία ενός αυθεντικού Ανωγειανού πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 29 Ιουνίου, σε μια λιτή και σεμνή τελετή, όπως θα το ήθελε και ο ίδιος, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού στην επιβλητική προσωπικότητα του.

Δίπλα στην σύντροφο της ζωής του Έφη Σαπουνά βρέθηκαν στην Ζώμινθο αρκετοί Ανωγειανοί για να τιμήσουν έναν άνθρωπο που ανέδειξε το όνομα και τον πολιτισμό του τόπου.

Παρόντες επίσης ο νυν Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο νέος Δήμαρχος Ανωγείων κ. Μανόλης Καλλέργης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Σταύρος Αρναουτάκης, ο Διευθυντής του Ιστορικού Μουσείου Ηρακλείου κ. Κώστας Μαμαλάκης, αρχαιολόγοι που δουλεύουν στην Ζώμινθο με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Γεωργίου, ο κ. Μαρίνος Φασουλάς που φιλοτέχνησε το μνημείο, αλλά και ο πιο έμπιστος Ανωγειανός συνεργάτης του  Γιάννη Σακελλαράκη κ. Βασίλης Φασουλάς.

Αρχικά τελέστηκε τρισάγιο παρουσία των ιερωμένων του χωριού και του ηγούμενου της Μονής Βοσάκου Τιμόθεου και στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του. Η Έφη Σαπουνά ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τους κάλεσε να πιουν μια ρακί και να φάνε ένα κομμάτι τυρί και ντάκο στην μνήμη του.

SAKELLARAKHS4 SAKELLARAKHS3 SAKELLARAKHS2

anogi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση