HomeΚΡΗΤΗΔιεθνές επιστημονικό συνέδριο Αστροφυσικής στην Κρήτη

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο Αστροφυσικής στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Αστροφυσική εξαιρετικών συνθηκών σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σύμπαν», φιλοξενείται από 16 έως 20 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ραδιοαστρονομίας Max Planck στη Βόννη, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, της ευρωπαϊκής επιστημονικής σύμπραξης RadioNet3 και του ευρωπαϊκού προγράμματος BEACON για τη μελέτη των αστέρων νετρονίων.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετέχουν επιστήμονες όλων των βαθμίδων από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων εξέχουσες προσωπικότητες των επιστημονικών πεδίων των αστέρων νετρονίων, μελανών οπών και ενεργών γαλαξιών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας και των συνδιοργανωτών, ένας απ’ τους σκοπούς του Συνεδρίου είναι να τιμήσει την 40ετή επιστημονική προσφορά του Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Χ. Σειραδάκη στα επιστημονικά πεδία που αφορούν τη μελέτη των αστέρων νετρονίων και μελανών οπών, καθώς επίσης και την πολυετή προσφορά του στη διδασκαλία και διάδοση της Αστρονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ως έκφραση ευγνωμοσύνης στην πόλη της Ιεράπετρας που φιλοξενεί τους Συνέδρους, διοργανώνονται δύο ομιλίες για το κοινό.

Η πρώτη με τίτλο «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στις 20:00, με Ομιλητή τον Καθ. κ. Ιωάννη Χ. Σειραδάκη.

Ο κ. Σειραδάκης είναι Καθηγητής Αστροφυσικής καταγόμενος από την Κρήτη. Αφού τελείωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετέβη στο Πανεπιστήμιο του Manchester απ’ όπου έλαβε τον Διδακτορικό του τίτλο. Είναι γνωστός για την σημαντική επιστημονική του συνεισφορά στη μελέτη των αστέρων νετρονίων καθώς και της Μελανής Οπής στο κέντρο του Γαλαξία μας. Ο κ. Σειραδάκης είναι επίσης γνωστός για τη σημαντική του προσφορά στην διδασκαλία και διάδοση της Αστρονομίας, ενώ είναι και ένας από τους εμπνευστές και διοργανωτές των Διεθνών Μαθητικών Ολυμπιάδων Αστρονομίας. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς και έχει βραβευθεί με πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Descartes της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την μελέτη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.
anatolh.com, ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση