HomeΚΡΗΤΗΈκδοση αδειών αλιείας εκτός χωρικών υδάτων

Έκδοση αδειών αλιείας εκτός χωρικών υδάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων πληροφορούνται  οι ενδιαφερόμενοι αλιείς ότι :

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η με αρ. 4023/64557/16.05.2014 (ΦΕΚ 1307Β/22.05.2014) Απόφαση του Υπουργού ΥΠ.Α.Α.Τ. με θέμα «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων δικαιολογητικών και διαδικασίας για την έγκριση αδειών αλίευσης σε αλιευτικά σκάφη».

Τα αλιευτικά σκάφη μπορούν να εφοδιάζονται με άδεια αλίευσης για τα διεθνή ύδατα από την Δ/νση Θαλάσσιας Αλιείας του ΥΠΑΑΤ  μετά από αίτηση στην Υπηρεσία μας, με την διαδικασία που περιγράφεται στην Υπουργική  Απόφαση και σύμφωνα με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις:

Η Άδεια Αλίευσης στα διεθνή ή σε ύδατα δικαιοδοσίας τρίτων χωρών εγκρίνεται και χορηγείται εφόσον ισχύουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις σε σκάφη τα οποία:

α. διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτή είναι πλήρη, ακριβή και σύμφωνα με το κοινοτικό αλιευτικό μητρώο,

β. διαθέτουν πιστοποιητικό αξιοπλοΐας,

γ. διαθέτουν δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης (VΜS) σε πλήρη λειτουργία, καθώς και ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής (ERS),

δ. δεν περιλαμβάνονται σε κατάλογο ΠΛΑ αλιείας,

ε. είναι απαλλαγμένα διοικητικών κυρώσεων το αιτούμενο διάστημα ισχύος της άδειας απόπλου και

στ. έχουν συμμορφωθεί με όλες τις εκκρεμείς κυρώσεις που τους έχουν επιβληθεί όσον αφορά στη διάπραξη μιας σοβαρής παράβασης. Σε περίπτωση που έχει υποβληθεί προσφυγή κατά απόφασης Λιμενικής Αρχής για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων κατά του κυβερνήτη και του σκάφους, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, η αίτηση για την έγκριση άδειας αλίευσης στο συγκεκριμένο σκάφος εξετάζεται. Στην περίπτωση απόρριψης της προσφυγής, η έκτιση της ποινής της ατομικής άδειας του κυβερνήτη του σκάφους και της αλιευτικής άδειας του σκάφους γίνεται σε χρονικό διάστημα που δεν συμπίπτει με χρονικούς περιορισμούς απαγόρευσης του συγκεκριμένου αλιευτικού εργαλείου με το οποίο πραγματοποιήθηκε η παράβαση.

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 της Απόφασης αυτής απαγορεύεται η χρήση άδειας αλίευσης με το αλιευτικό εργαλείο ΟΤΒ (τράτα βυθού) στα διεθνή ύδατα (γεωγραφικές υποπεριοχές ΓΕΑΜ 20, 22, 23) από ελληνικά αλιευτικά σκάφη από 24 Μαΐου έως 15 Ιουλίου κάθε έτους όπως φαίνεται στο συνημμένο χάρτη.

Μετά την 16 Ιουλίου μέχρι την 1 Οκτωβρίου επιτρέπεται η αλιεία στα διεθνή εκτός από την περιοχή δυτικά του 25ου μεσημβρινού της υποπεριοχής 22 δηλ. του Αιγαίου πελάγους.

Διευκρινίζουμε ότι η εν λόγω απαγόρευση αφορά μόνο τις μηχανότρατες και όχι τα υπόλοιπα αλιευτικά σκάφη (γρι-γρι, παράκτια).

Οι άδειες αλίευσης στα διεθνή που έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία μας και χορηγηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος της Απόφασης αυτής, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τη λήξη τους με την υποχρέωση εφαρμογής των περιοχών και περιόδων απαγόρευσης της αλιείας, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας αλιείας εκτός χωρικών υδάτων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και για τις υποχρεώσεις των πλοιοκτητών σκαφών μπορούν να ζητηθούν από το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Tηλ. 2821346653-4, Fax 2821346651 e-mail [email protected].

xarths

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση