HomeΚΡΗΤΗΣτα σχέδια πρωθυπουργικές αφίξεις για το Καστέλι

Στα σχέδια πρωθυπουργικές αφίξεις για το Καστέλι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όχι μία αλλά δυο, όπως όλα δείχνουν, πρωθυπουργικές αφίξεις θα έχουμε μέσα στον Ιούνιο για την Κρήτη. Μία του Έλληνα πρωθυπουργού και μία του Κινέζου ομολόγου του.

Τα αναπτυξιακά έργα βρίσκονται στο επίκεντρο για την κυβέρνηση που προχωρά με γοργούς ρυθμούς έργα πνοής. Ένα από αυτά και το αεροδρόμιο Καστελιού. Η δη από τις προηγούμενες ημέρες με την επαναδημοπράτηση του έργου αλλά και τη διπλή επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο νησί το ενδιαφέρον αυτό έχει πάρει σάρκα και οστά.

Μάλιστα το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον τον Κινέζων που ξεκίνησε με την επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα επιβεβαιώθηκε μέσα και από την εκπομπή «Ψηφί… ΖΩ Κρήτη» με τον Χρήστο Κώνστα, δια στόματος του υπουργού ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος είχε προϊδεάσει για επίσκεψη κορυφής στην Ελλάδα με στόχο τα επενδυτικά σχέδια και για το αεροδρόμιο Καστελίου.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις λοιπόν ο πρωθυπουργός της Κίνας έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Χώρα από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου ούτως ώστε να υπογραφεί το Μνημόνιο Θαλάσσιας Συνεργασίας.

Εκείνο το οποίο, όμως, αξίζει να σταθούμε είναι ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, αλλά και ο Έλληνας ομόλογός του Αντώνης Σαμαράς, έχουν βάλει στο πρόγραμμα την επίσκεψη από κοινού στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Καστέλι γεγονός που σημαίνει ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα επισφραγίσουν τη διακρατική συνεργασία με στόχο το διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου να γίνει πραγματικότητα στον καλύτερο δυνατό χρόνο και με τις καλύτερες προϋποθέσεις και για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση