HomeΚΡΗΤΗΕπιστρέφουν στις θέσεις τους οι οδηγοί των Κέντρων Υγείας

Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι οδηγοί των Κέντρων Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά το μπάχαλο που δημιουργήθηκε στα νοσοκομεία της Κρήτης εξαιτίας του καθεστώτος της διαθεσιμότητας οδηγών νοσοκομείων, το οποίο έληξε στις 8 Μαΐου, η διοίκηση του ΕΚΑΒ καταρτίζει επιχειρησιακό σχέδιο σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων με στόχο την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Από αύριο, όπως εκτιμάται, θα ομαλοποιηθεί και η κατάσταση στα Κέντρα υγείας καθώς με απόφαση του διοικητή της 7ης ΥΠΕ επιστρέφουν στα καθήκοντα τους οι 52 οδηγοί των Κέντρων Υγείας που είχαν αποσπαστεί στα νοσοκομεία, στο μεταβατικό αυτό χρονικό διάστημα της διαθεσιμότητας των οδηγών νοσοκομείων.

Μετά τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα νοσοκομεία του νησιού εξαιτίας της διαθεσιμότητας οδηγών με σοβαρές επιπτώσεις στη μεταφορά αίματος, υγειονομικού υλικού και όχι μόνο, η διοίκηση του ΕΚΑΒ αναλαμβάνει με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, την κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδιασμού τόσο για την κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία όσο και για την καλύτερη και πιο ασφαλή εξυπηρέτηση του πολίτη.

Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη στη ΔΥΠΕ Κρήτης παρουσία του αντιπροέδρου αλλά και του Διευθυντή του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, θα αντιμετωπιστούν και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα Κέντρα υγείας μετά την απόσπαση οδηγών στα νοσοκομεία, κατάσταση που είχε πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις και από τους πολίτες που έκρουαν το καμπανάκι του κινδύνου σε κρίσιμες περιπτώσεις.

Με απόφαση του Αντώνη Γρηγοράκη, οι οδηγοί των κέντρων υγείας επιστρέφουν στις θέσεις τους.

Για την ομαλή ένταξη τους στο ΕΚΑΒ, οι οδηγοί νοσοκομείων που ανήκουν πλέον στη δύναμη του ΕΚΑΒ παρακολουθούν προγράμματα ταχύρυθμης εκπαίδευσης.

Σε δύο μήνες όπως εκτιμάται ο στόλος του ΕΚΑΒ Κρήτης θα ενισχυθεί με 22 νέα ασθενοφόρα αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό

.

Διαφήμιση
Διαφήμιση