HomeHL-SportsΝίκη των «μικρών»: Δεν γίνεται μείωση ομάδων, νέα αναβολή για να τα βρουν NOVA – ΕΡΤ

Νίκη των «μικρών»: Δεν γίνεται μείωση ομάδων, νέα αναβολή για να τα βρουν NOVA – ΕΡΤ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Πέμπτη  οι αποφάσεις για τα τηλεοπτικά της Σούπερ Λίγκας

Παρέμεινε σε εκκρεμότητα η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος

Σπανός: «Συμβατική υποχρέωση τα πλέι οφ»

Πρόταση Πανόπουλου στους τέσσερις «μεγάλους»Η έκπληξη δεν έγινε…

Το σήριαλ με τα τηλεοπτικά και την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος στη Σούπερ Λίγκα συνεχίζεται! Το ΔΣ της Παρασκευής  είχε την ίδια τύχη με όλα τα προηγούμενα των τελευταίων δύο εβδομάδων, ήταν άκαρπο, δεν ολοκληρώθηκε και άφησε σε εκκρεμότητα το πρόβλημα (τηλεοπτικο-οικονομικό) που ταλανίζει καιρό τώρα τη διοργανώτρια της μεγάλης κατηγορίας.

Ωστόσο, προκύπτουν δύο ενδιαφέροντα στοιχεία: Αφενός είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η μείωση των ομάδων από δεκαέξι σε δεκατέσσερις τη σεζόν 2018-2019 πάει περίπατο (κοινώς θα υποβιβαστούν δύο και όχι τέσσερις ομάδες), αφετέρου δίνεται χρόνος μέχρι τη Πέμπτη  για να τα βρουν NOVAκαι ΕΡΤ στη προοπτική συνεργασίας τους ως προς τις μεταδόσεις (η κρατική τηλεόραση να δείχνει δύο ματς ανά αγωνιστική με τίμημα 3.500.000 ευρώ προς το συνδρομητικό κανάλι).

Έτσι, το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας θα συνεχιστεί την Πέμπτη 3 Αυγούστου και μοιραία η γενική συνέλευση για τη προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος αναβλήθηκε για την ίδια ημέρα.

Ασφαλώς και όλα παραμένουν στον αέρα ωστόσο μετά από τη παραπάνω ημερομηνία δεν μπορεί να υπάρξει νέα αναβολή (εξάλλου η Σούπερ Λίγκα πήρε παράταση για την υποβολή της προκήρυξης καθώς κανονικά θα έπρεπε να την έχει στείλει στην ΕΠΟ ήδη).

Υπάρχουν αισιόδοξες μετριοπαθείς αλλά και απαισιόδοξες απόψεις για το που θα κάτσει τελικά η μπίλια με έναν παράγοντα αποχωρώντας από τα γραφεία του Συνεταιρισμού να λέει με αγωνία και εμφανέστατη δόση υπερβολής «Τη Πέμπτη ή τα βρίσκουμε ή έρχεται το τέλος του κόσμου».

Πάντως στο ΔΣ έλειπε (όπως είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Κούγιας για λογαριασμό της ΑΕΛ) ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, κατέθεσε μία συμβιβαστική πρόταση για να λυθεί το πρόβλημα των οικονομικών αφού στην ουσία αυτό είναι το θέμα με τα τηλεοπτικά οι τέσσερις μεγάλοι να εκχωρήσουν στις υπόλοιπες δώδεκα ομάδες τη χορηγία του Ιβάν Σαββίδη και παράλληλα να μοιραστούν οι μικρομεσαίοι το όφελος που υπάρχει στη κεντρική διαχείριση της νέας σεζόν από την απουσία του ΠΑΟΚ σε αυτήν (δηλαδή το ποσό της αναλογίας από την απουσία των Θεσσαλονικέων να διαιρεθεί στους δώδεκα και μόνο).

Σπανός: «Συμβατική υποχρέωση τα πλέι οφ»

Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, σε δηλώσεις του μετά το πέρας του τρίωρου ΔΣ επισήμανε ότι τα πλέι οφ αποτελούν συμβατική υποχρέωση της Σούπερ Λίγκας προς το συνδρομητικό κανάλι.

«Γνωρίζετε όλοι ότι τις τελευταίες ημέρες γίνονται κάποιες διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση στο τηλεοπτικό θέμα που μας απασχολεί. Ο εκπρόσωπος των τεσσάρων μεγάλων, ο κύριος Παναγόπουλος, μας ζήτησε αναβολή γιατί οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Έτσι αποφασίσαμε να βρεθούμε ξανά την Πέμπτη στο τελικό συμβούλιο. Δεν θα υπάρξει άλλο συμβούλιο, εκεί θα πάρουμε την τελική απόφαση.

Υπάρχουν επαφές, οι οποίες είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Ελπίζουμε να καταλήξουμε σαν συνεταιρισμός εκεί που θέλουμε. Δεν θα υπάρξει καμία καταγγελία της υπάρχουσας σύμβασης. Υπάρχει σεβασμός και προσήλωση στην υπάρχουσα σύμβαση. Φημολογείται, επίσης, ότι υπάρχει και κάποιος ακόμη ενδιαφερόμενος που θέλει να εμπλακεί.

Σαν άνθρωπος είμαι αισιόδοξος, θα βρεθεί η λύση που απαιτείται. Κάθε πλευρά πρέπει να βοηθήσει να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και το πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά. Οι ομάδες αυτή τη στιγμή είναι 16 εκ των πραγμάτων, οπότε μιλάμε για τη νέα σεζόν. Δεν έχει πέσει στο τραπέζι προς το παρόν η μείωση των ομάδων. Υπάρχει συμβατική υποχρέωση να διεξάγονται τα πλέι οφ. Άρα από εμάς δεν μπορεί να τεθεί ένα τέτοιο θέμα χωρίς την έγκριση της NOVA», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίγκας: «Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 θα συνεχιστούν το Διοικητικό Συμβούλιο και η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 28ης Ιουλίου 2017 στα γραφεία της Super League, σε ώρες που θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση