HomeCity Guide«Το παιδί με τη βαλίτσα» στο μικρό κηποθέατρο

«Το παιδί με τη βαλίτσα» στο μικρό κηποθέατρο

Θεατρική παράσταση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η παιδική σκηνή του «Σχήματος 7» παρουσιάζει το έργο του M. Kenny «Το παιδί με την βαλίτσα» το Σάββατο 29 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30 με είσοδο 8 ευρώ και μειωμένο(Πολύτεκνοι, άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α):  6 ευρώ.

Η παιδική σκηνή του Σχήματος 7 φιλοξενεί το έργο του M.Kenny ,»Το παιδί με τη βαλίτσα» σε μετάφραση Ξ. Καλογεροπούλου. Η μικρή Ναζλί ζει σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής. Ξεσπά πόλεμος και η οικογένειά της αναγκάζεται να φύγει για να σωθεί. Ωστόσο τα χρήματα δεν αρκούν για να ταξιδέψουν όλοι και οι γονείς της την στέλνουν μόνη της στον αδερφό της στο Λονδίνο. Η Ναζλί φαντάζεται ότι είναι ο Σεβάχ ο Θαλασσινός και διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες, με μόνη της συντροφιά την Κρίσια – ένα κορίτσι που έχει κι αυτό τον ίδιο προορισμό. Στη βαλίτσα έχει τις ιστορίες που της έλεγε ο πατέρας της.

14446109_10208372014790290_8647546911635710504_n

Ο πολυβραβευμένος βρετανός θεατρικός συγγραφέας αγγίζει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, αυτό της αναγκαστικής μετανάστευσης. Η πραγματικότητα μπλέκεται με το παραμύθι και οδηγεί τους ήρωες μέσα από εικόνες που δημιουργούν με τα σώματα τους να ταξιδέψουν και να μπλεχτούν σε περιπέτειες. Η παράσταση μέσα από λιτά, αλλά ευρηματικά και σημαντικά για την εξέλιξη της ιστορίας, σκηνικά δίνει την ευκαιρία και χαρά στα παιδιά να διευρύνουν την φαντασία τους και να σκεφτούν. Η αλήθεια ειπωμένη χωρίς υπερβολές ,με χιούμορ και χωρίς διδακτισμό. Η εξαιρετική μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου, που ασχολείται εδώ και χρόνια με το παιδικό θέατρο. έρχεται να αναδείξει το υπέροχο κείμενο.

Ηθοποιοί: Ροδούλα Κρανιωτάκη, Μάνος Ζεϊμπέκης, Σοφία Δερμιτζάκη, Ελένη Γιαλαμά

Σκηνοθεσία- Γενική επιμέλεια : Κωνσταντίνος Μεταξάκης

Ζωγραφική σκηνικού: Άννα Χιλετζάκη

επεξεργασία video: Άγγελος Αρβανίτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση