HomeHL-GreeceΜε όξυνση και… Μακρόν, απαντά η κυβέρνηση για τη θολή συμφωνία του Eurogroup

Με όξυνση και… Μακρόν, απαντά η κυβέρνηση για τη θολή συμφωνία του Eurogroup

Προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονη προσπάθεια καταβάλλει η κυβέρνηση να ξεπεράσει το θολό τοπίο που φαίνεται να διαμορφώνεται τα τελευταία 24ωρα για την περίφημη συμφωνία του Eurogroup στις 15 Ιουνίου και τις πυκνές πλέον αμφισβητήσεις που δέχεται αυτή η απόφαση, ως προς την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

Ειδικά η τελευταία παρέμβαση του ΔΝΤ που εκφράζει τη διαφωνία του για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, στα οποία συμφώνησαν Αθήνα και δανειστές, αιφνιδίασε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο φόβος των κυβερνώντων είναι πλέον μήπως αντί για μία θετική κίνηση των αγορών προς την αποκλιμάκωση των επιτοκίων και την εμπέδωση ενός κλίματος σταθερότητας, προκύψει τελικά ένας νέος κύκλος αβεβαιότητας για το ελληνικό ζήτημα, που θα ανακόψει την προσπάθεια για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Τυχόν ανακύκλωση των ίδιων προβλημάτων και συζητήσεων γύρω από το ελληνικό ζήτημα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανόρθωση και επανεκκίνηση της οικονομίας, κάτι που έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Γι’ αυτό το λόγο το Μαξίμου έσπευσε να διαρρεύσει με μεγάλη ικανοποίηση μία στιχομυθία, που φέρονται να είχαν στο πόδι ο κ. Τσίπρας με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Όπως διέρρευσε από το Μαξίμου ο κ. Μακρόν εξέφρασε στον πρωθυπουργό την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο τελευταίο Eurogroup. Ο κ. Τσίπρας τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του. «Δεν τελειώσαμε, ακόμη, άλλα άνοιξε ο δρόμος», φέρεται να είπε ο κ. Μακρόν, με τον πρωθυπουργό να απαντά «πράγματι, τώρα πρέπει να συνεχίσουμε από κοινού με προσεκτικά βήματα».

Μάλιστα στη διάρκεια της στιχομυθίας ο κ. Μακρόν εξέφρασε την επιθυμία και την πρόθεση του να επισκεφθεί την Ελλάδα, με τους δύο ηγέτες να συμφωνούν ότι θα είναι σε επικοινωνία προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή στιγμή για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εκτός από τον κ. Μακρόν και τις όποιες άλλες θετικές αντιδράσεις υπάρχουν για τη συμφωνία με τους δανειστές η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υιοθετήσει οξείς τόνους απέναντι στη ΝΔ και όχι μόνο, στην εκδήλωση της πολιτικής σύγκρουσης. Και μάλιστα για όλα τα θέματα, φυσικά και της διαπλοκής και διαφθοράς, που φαίνεται να κυριαρχούν τις τελευταίες μέρες. Υπό αυτή την έννοια, η αντιπαράθεση που θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup, αναμένεται ιδιαίτερα έντονη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση