HomeΕΛΛΑΔΑΈλεγχος διαφθοράς σε υποκατάστημα ΕΦΚΑ του Βόλου

Έλεγχος διαφθοράς σε υποκατάστημα ΕΦΚΑ του Βόλου

Το ποσό των 80.000 ευρώ αποδόθηκε σε μη δικαιούχους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έλεγχο στο περιφερειακό υποκατάστημα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στο Βόλο, σχετικά με την χορήγηση επιδομάτων παροχών και την πίστωση χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς IBAN μη δικαιούχων, πραγματοποιεί κλιμάκιο των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ.

Μέχρι στιγμής, κατά την πρώτη φάση του ελέγχου, έχει προκύψει το ποσό των 80.000 ευρώ, το οποίο έχει αποδοθεί σε μη δικαιούχους από παράνομες ενέργειες συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Ειδικότερα, σχετικά με τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο περιφερειακό υποκατάστημα μισθωτών Μαγνησίας του ΕΦΚΑ -πρώην ΙΚΑ Βόλου- η διοίκηση του φορέα διευκρινίζει, ότι για όσους υπαλλήλους προκύψει παραβατική συμπεριφορά, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων, ενώ επισημαίνει ότι η έρευνα συνεχίζεται και σε άλλους τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, η έρευνα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της αρμόδιας Υπηρεσίας Επιθεώρησης, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και όχι εξαιτίας καταγγελιών τρίτων, όπως αναγράφηκε στον τοπικό Τύπο.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ σημειώνει, ότι από την έναρξη λειτουργίας του φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στο πλαίσιο και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος υπουργείου.

«Σε αυτήν την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα, εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά», τονίζει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση