HomeΚΡΗΤΗΣτο πλευρό των συμβασιούχων της καθαριότητας το ΠΑΜΕ

Στο πλευρό των συμβασιούχων της καθαριότητας το ΠΑΜΕ

Παρέμβαση στο δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων της καθαριότητας στον Δήμο Ηρακλείου τάσσεται η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων των ΟΤΑ Ηρακλείου, μέλη της οποίας πραγματοποίησαν παράσταση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα επισημαίνονται τα εξής:

«Η επιτροπή αγώνα εργαζομένων των ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου η οποία πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, παρευρέθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου και παρενέβη ζητώντας τη στήριξη των 89 εργαζόμενων συμβασιούχων που πετάγονται στο δρόμο μετά την δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συγκεκριμένα ζητήσαμε να παρθεί πολιτική απόφαση για τη στήριξη της πρόταση νόμου που κατατέθηκε από 25 επιτροπές αγώνα εργαζομένων πανελλαδικά με βάση τον οποίο ζητείται να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που εκπροσωπείται από τον κύριο Λυγερό ο οποίος αρκέστηκε να πει ότι με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν πετάγονται στο δρόμο όλοι οι εργαζόμενοι αλλά μόνο εκείνοι που συμπληρώνουν 24μηνο! Με τους υπόλοιπους θα δούμε τι θα γίνει!

Το δημοτικό συμβούλιο μετά τη δική μας παρέμβαση επανεπικύρωσε το ψήφισμα που είχε ψηφίσει το Μάρτη ενώ ο δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι με τη κοινοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού, δε μπορεί παρά να εφαρμόσει το νόμο και να απολύσει τους εργαζόμενους. Η πρόταση μας στηρίχθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση η οποία έβαλε και εισηγητικά το θέμα στήριξης των συναδέλφων.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα είναι αυτός της οργάνωσης των εργαζομένων και του αγώνα τους και όχι η εξάντληση των αγώνων σε δικαστικές αίθουσες με αποφάσεις που αίρονται εν μια νυκτί. Καλούμε όλους τους συνάδελφους συμβασιούχους και μόνιμους του κλάδου, να οργανώσουν την απάντηση τους και να πάρουν απόφαση για μαζική συμμετοχή στην απεργία την Πέμπτη 22 Ιούνη. Να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους και να μην αφήσουν κανένα απορριμματοφόρο να βγει για την αποκομιδή. Να νεκρώσουν τα πάντα!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση