HomeHL-9Δίκης…συνέχεια για τους 24 με τα πλαστά διπλώματα

Δίκης…συνέχεια για τους 24 με τα πλαστά διπλώματα

Η υπόθεση είχε απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη για την υπόθεση των 24 με τα πλαστά διπλώματα, που είχε απασχολήσει έντονα πριν από πέντε χρόνια την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται για άλλη μια φορά 24 άτομα, εκ των οποίων δάσκαλοι οδήγησης, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Συγκοινωνιών, αλλά και υποψήφιοι οδηγοί.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει στις 18 Μαίου, οπότε και είχαν εξεταστεί αρκετοί από τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου, αλλά διεκόπη για να συνεχιστεί σήμερα με τις καταθέσεις των υπολοίπων.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα από τους 30 συνολικά κατηγορούμενους ένοχοι κρίθηκαν οι 25.

Οι μεγαλύτερες ποινές που επιβλήθηκαν αφορούσαν σε φυλάκιση 4,5 ετών για δύο εργαζομένους στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών και η μικρότερη αφορά σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για έναν από τους κατηγορούμενους που έφερνε σε επαφή τους «υποψήφιους οδηγούς» με τα μέλη του κυκλώματος των πλαστών διπλωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση αυτή είχε γίνει μεγάλο θέμα στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, καθώς τα διπλώματα έβγαιναν εν μία νυκτί, χωρίς οι υποψήφιοι οδηγοί να δώσουν καν εξετάσεις.

Μάλιστα για να παραλάβουν στην κυριολεξία το δίπλωμα στο σπίτι τους, πλήρωναν από 500 μέχρι και 2.500 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση