HomeΕΛΛΑΔΑΟλοκληρώθηκε η πορεία ειρήνης στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε η πορεία ειρήνης στη Θεσσαλονίκη

Κατέληξε στο μνημείο του μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε η πορεία ειρήνης στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, η οποία έγινε έπειτα από πρωτοβουλία της επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ).

Η πορεία ξεκίνησε συμβολικά έξω από τις εγκαταστάσεις του Γ’ Σώματος Στρατού, όπου έχει την έδρα του το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (NRDC-GR) και αφού διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους κατέληξε στο μνημείο του μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη (Ερμού και Βενιζέλου), όπου κατατέθηκαν στεφάνια, καθώς αύριο συμπληρώνονται 54 χρόνια από τη δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς.

Στην πορεία πήραν μέρος περισσότερα από χίλια άτομα, όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας. Επισήμανε ότι η πορεία έγινε σε ένα δύσκολο περιβάλλον για τους λαούς στα Βαλκάνια και σε ολόκληρο τον πλανήτη, με συγκρούσεις και απειλές πολέμου, με την όξυνση της κατάστασης στην Τουρκία και το μήνυμα της είναι: «Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, έξω από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατάργηση των βάσεων». Εδικά για τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε, υπάρχει το αίτημα να «κλείσουν» το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο (NRDC-GR) και το επιτελείο διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου.
newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση