HomeHL-9Επί ποδός οι πυροσβεστικές υπηρεσίες…με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Επί ποδός οι πυροσβεστικές υπηρεσίες…με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα θα συνδράμουν τις υπηρεσίες του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νησιού με το ξεκίνημα της φετινής αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαίου.

Τα περιπολικά των υπηρεσιών δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τις περιπολίες σε περιοχές της υπαίθρου, αφού μέχρι τώρα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις περισσότερες περιοχές του νησιού με τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, βοηθούν το έργο των πυροσβεστών και αποτρέπουν την εκδήλωση πυρκαγιών .

Την ίδια ώρα οι πυροσβεστικές υπηρεσίες βρίσκονται εν αναμονή των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών, τα οποία θα εδρεύουν στο νησί μας καθ’όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, προκειμένου να συνδράμουν τις δυνάμεις του νησιού και να επέμβουν σε δύσκολες καταστάσεις.

Τα δύο ελικόπτερα θα επιχειρούν από τα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου και η παρουσία τους θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νησί μέχρι και τον Οκτώβριο, καθώς η καλοκαιρινή περίοδος στην Κρήτη είναι παρατεταμένη σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες συνιστούν στους πολίτες καθ’όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, που ολοκληρώνεται στις 31Οκτωβρίου, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την τέλεση εργασιών στην ύπαιθρο και να αποφεύγουν την καύση κλαδιών όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και κυρίως όταν φυσάει αέρας.

Επίσης σε περίπτωση που κάποιος πολίτης παρατηρήσει ύποπτο καπνό ή φλόγα στην ύπαιθρο, να ειδοποιήσει άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο (199).

Διαφήμιση
Διαφήμιση